RND: Στα όριά της η Σαντορίνη λόγω του υπερτουρισμού

17:28 7/8/2024 - Πηγή: Reporter

Για μια «υπερχειλισμένη» Σαντορίνη κάνει λόγο το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND), αναφέροντας, παράλληλα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοφιλές νησί, εξαιτίας του μαζικού τουρισμού.

«Η κατάσταση είναι τεταμένη στο νησί, […] το οποίο έχει έκταση μόλις 76 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η υποδομή του φτάνει στα όριά της λόγω της μαζικής εισροής τουριστών. […] Πολλοί από τους 20.000 μόνιμους κατοίκους έχουν φτάσει στο αμήν», σημειώνει το RND, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Την ίδια στιγμή, η καλή φήμη του νησιού μπορεί να αλλάξει, όπως δείχνει και το παράδειγμα της Μυκόνου, ένα νησί που «είναι υπερπλήρες και η αισχροκέρδεια και η εγκληματικότητα δεν διώχνουν πλέον μόνο τους διάσημους, αλλά και τους τουρίστες που ταξιδεύουν με οικονομικά πακέτα. Ο αριθμός των επισκεπτών στη Μύκονο μειώνεται εδώ και τρία χρόνια».

Το RND αναφέρεται και στο ενδεχόμενο να λάβουν χώρα διαδηλώσεις, στη Σαντορίνη, όπως αυτές που έγιναν στη Βαρκελώνη: «Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη στη Σαντορίνη, αλλά θα μπορούσε να γίνει κι αυτό. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στην ευγένεια. Σε πολλά σπίτια κρέμονται πινακίδες που γράφουν: «Σεβασμός! Έρχεστε για τις διακοπές σας, αλλά αυτό είναι το σπίτι μας»».

#RND #γερμανικός_Τύπος #Σαντορίνη #υπερτουρισμός #υποδομες #όρια #κάτοικοι
Keywords
Αναζητήσεις
rnd-sta-oria-tis-i-santorini-logo-tou-ypertourismou.htm
Τυχαία Θέματα