SoftBank: H ΑΙ θα ξεπεράσει τους ανθρώπους σε 10 χρόνια

Μια μελλοντική εκτίμηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, σημειώνοντας ότι εντός 10 ετών θα ξεπεράσει τους ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ο Son τόνισε, μιλώντας στο εταιρικό συνέδριο της SoftBank World, ότι η ΑΙ θα είναι δέκα φορές πιο έξυπνη από το άθροισμα όλης της ανθρώπινης νοημοσύνης.

«Είναι λάθος να λέμε

ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους καθώς δημιουργείται από ανθρώπους», υπογράμμισε. «Η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει, εκπαιδεύεται και εξάγει συμπεράσματα μόνη της, όπως και τα ανθρώπινα όντα».

Ο Son έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις δυνατότητες της AI να μεταμορφώσει τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξή της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ότι η ποιότητα ζωής αναμένεται να βελτιωθεί δραματικά λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. «Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100, και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας. Και, κυριολεκτικά, μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα», τόνισε ο ίδιος.

τεχνητή νοημοσύνηSOFT BANKCEO
Keywords
Αναζητήσεις
softbank-h-ai-tha-xeperasei-tous-anthropous-se-10-chronia.htm
Τυχαία Θέματα