SoftBank: Εξαγόρασε το 25% της Arm με αποτίμηση $64 δισ.

Η SoftBank απέκτησε το μερίδιο 25% της Arm που δεν κατέχει άμεσα από τη μονάδα Vision Fund, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον σχεδιαστή τσιπ στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα μεταδίδει το Reuters.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα αποκαλυφθούν τη Δευτέρα, όταν η Arm δημοσιοποιήσει το αρχείο για το μπλοκμπάστερ της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο,

δήλωσαν οι πηγές, ζητώντας ανωνυμία, καθώς οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές.

Η SoftBank αναμένεται τώρα να πουλήσει λιγότερες μετοχές της Arm στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και πιθανότατα θα διατηρήσει ένα μερίδιο έως και 90% στην εταιρεία, σύμφωνα με τις πηγές, προσθέτοντας ότι η άντληση κεφαλαίων της Arm από την IPO θα είναι μικρότερη από το εύρος των 8 έως 10 δισ. δολαρίων που σχεδίαζε νωρίτερα.

Η SoftBank βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες για την εισαγωγή της Arm σε αποτίμηση 60 έως 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το Reuters.

Η SoftBank, η οποία εξαγόρασε την Arm σε ιδιωτική επιχείρηση έναντι 32 δισ. δολαρίων το 2016, πούλησε το 25% της εταιρείας στο Vision Fund 1 (VF1) έναντι 8 δισ. δολαρίων το 2017.

SoftBank GroupVISION FUNDIPOάντληση κεφαλαίων
Keywords
Αναζητήσεις
softbank-exagorase-to-25-tis-arm-me-apotimisi-64-dis.htm
Τυχαία Θέματα