Sunday Times: «Καλωσορίζουν» Ευάγγελο Μυτιληναίο και Metlen στο Λονδίνο
Οι Sunday Times φιλοξενούν ένα αφιέρωμα στον Ευάγγελο Μυτιληναίο και τη Metlen, που προετοιμάζεται για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Το αφιέρωμα αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του πως «ο Ευάγγελος Μυτιληναίος της Metlen έχει μετατρέψει την παλιά του οικογενειακή επιχείρηση στην Αθήνα σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και μετάλλων και το City είναι η επόμενη πρόκληση».
Η ιστορικότερη
Το αφιέρωμα ξεκινά με το παρασκήνιο της απόφασης για ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ήταν και η αιτία για την αλλαγή ονόματος από Mytilineos σε Metlen.
Οι The Sunday Times περιγράφουν τη σκηνή: «Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μπορούσε να διαισθανθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Έλληνας μεγιστάνας της ενέργειας και των μετάλλων είχε συγκεντρώσει μια ομάδα 25 συμβούλων επενδύσεων για να τον συμβουλεύσουν σχετικά με την εισαγωγή του ομώνυμου ομίλου της οικογένειάς του, της Mytilineos Holdings, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αλλά στο τέλος της συνάντησης, οι σύμβουλοι έδειχναν διστακτικοί.
"Κύριε πρόεδρε, μπορούμε να πάμε επάνω και να συζητήσουμε για ένα πιο προσωπικό θέμα;" ρώτησε ένας από αυτούς νευρικά. "Προσωπικό θέμα; Με συμβούλους επενδύσεων;" αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο Μυτιληναίος. Ανέβηκαν αμήχανα στο όμορφο προσωπικό του γραφείο – ένας τεράστιος χώρος με γλυπτά, τηλεοπτικές οθόνες που αναβόσβηναν και μια ιδιωτική βεράντα με θέα τα επιβλητικά αθηναϊκά βουνά. Δίπλα σε ένα γυαλισμένο δρύινο τραπέζι, ένας εκ των συμβούλων είπε: "Έχετε ένα σπουδαίο όνομα. Και ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είναι ένα πολύ διάσημο όνομα, πολύ παραδοσιακό, αλλά αυτό το όνομα στα αγγλικά είναι πολύ δύσκολο στην προφορά – δεν μπορείτε να γίνετε εταιρεία του FTSE 100 με αυτό το όνομα. Ο κόσμος θα δυσκολευτεί να πει στους χρηματιστές του τι μετοχή θέλει να αγοράσει".
Ο Μυτιληναίος ήξερε ότι οι τραπεζίτες είχαν δίκιο. Έτσι, τον Ιούνιο, αποφάσισε απρόθυμα να αλλάξει το όνομα της οικογενειακής επιχείρησης σε Metlen, ένα αρκτικόλεξο των λέξεων μέταλλο και ενέργεια. Ωστόσο, οι παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν: Όπως σημειώνουν οι Sunday Times, «σε όλη τη διάρκεια της ωριαίας συνέντευξής μας, ο Μυτιληναίος αναφέρεται εκ παραδρομής στη Mytilineos και οι επαγγελματικές του κάρτες εξακολουθούν να έχουν αποτυπωμένο το παλιό της όνομα. "Πρέπει να τις αλλάξω, υποθέτω", λέει χαμογελώντας».
Και το δημοσίευμα συνεχίζει:
Η πρόκληση του ενδιαφέροντος των επενδυτών του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κ. Μυτιληναίου, καθώς προσπαθεί να επιτύχει μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην αγορά του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια. Η εισηγμένη στην Αθήνα Metlen Energy & Metals είναι η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία στην Ελλάδα και παράγει περίπου 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, κυρίως από την κατασκευή ενεργειακών υποδομών, όπως ηλιακά και αιολικά πάρκα, και την εξόρυξη αλουμινίου. Η εγγραφή θα ήταν επίσης μια ώθηση για τον FTSE.
Η συνάντηση
Συναντιόμαστε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας – ένα γκρίζο, εκτεταμένο συγκρότημα που μοιάζει περισσότερο με στρατιωτική βάση παρά με εταιρική επιχείρηση – στη βορειοανατολική περιοχή του Αμαρουσίου της Αθήνας. Ο χώρος είναι η έδρα της εταιρείας από το 2019, αλλά θα αντικατασταθεί το επόμενο έτος από τα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο. Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος είναι ντυμένος business casual, φορώντας ένα σιδερωμένο ανοιχτό μπλε πουκάμισο ραμμένο με τα αρχικά του στα αριστερά του. Tα μανίκια του είναι σηκωμένα εν μέσω του ελληνικού καλοκαιριού. Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων λιρών, η προσωπική του συμμετοχή αξίζει περίπου 850 εκατομμύρια λίρες.
Εγκεφαλικός τύπος με τον αέρα ενός παλιού ακαδημαϊκού, ή διπλωμάτη, ο Μυτιληναίος κάνει παύσεις για αρκετά δευτερόλεπτα πριν απαντήσει σε κάθε ερώτηση. "Το χόμπι μου είναι η γεωπολιτική – θα μπορούσα να μιλάω γι' αυτήν για ώρες", λέει κάποια στιγμή.
Μέταλλα και Ενέργεια
Η εταιρεία που διευθύνει απασχολεί 6.500 άτομα σε 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Αυστραλία, η Χιλή και ο Καναδάς. Η ενεργειακή της δραστηριότητα, η οποία αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εσόδων της, κατασκευάζει υποθαλάσσια ενεργειακά καλώδια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα και συνδέσεις δικτύου. Διαθέτει επίσης μια επιχείρηση εμπορίας ενέργειας. Ο κλάδος μετάλλων της Metlen είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών και εξαγωγέων αλουμινίου στον κόσμο, το οποίο εξορύσσεται στην Ελλάδα. Εργάζεται επίσης για την παραγωγή μετάλλων σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται στους ημιαγωγούς.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία έχει συμβόλαια αξίας 2,15 δισεκατομμυρίων λιρών, είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της. Νωρίτερα φέτος, έκλεισε μια συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών για την κατασκευή τμημάτων μιας υποθαλάσσιας καλωδιακής σύνδεσης από τη Σκωτία στο Ντάραμ, η οποία θα μεταφέρει αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει δύο εκατομμύρια σπίτια. Κατασκευάζει επίσης σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο για τους ενεργειακούς κολοσσούς Vitol και Drax στην Αγγλία και την Ουαλία και κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Κεντ, το οποίο θα παρέχει αρκετή ενέργεια για 100.000 σπίτια.
Η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος λιανικής ενέργειας στην Ελλάδα και τώρα θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Μυτιληναίος, 70 ετών, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί μια μέρα να προσπαθήσει να... ταράξει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. "Ξέρουμε την επιχείρηση, έχουμε την τεχνογνωσία, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά", σημειώνει
Η επαναφορά στο χρηματιστήριο θα απαιτήσει επίσης από τη Metlen να είναι πεντακάθαρη με τις ρυθμιστικές Αρχές. Το 2018, ο Μυτιληναίος κατηγορήθηκε για διαφθορά σχετικά με ισχυρισμούς ότι η εταιρεία του πλήρωσε Αρχές για να εξασφαλίσει μια σύμβαση. Αθωώθηκε τον επόμενο χρόνο και η υπόθεση απορρίφθηκε. Ο διευθύνων σύμβουλος αποκαλύπτει ότι η Metlen συμμορφώνεται πλέον με το 80% του εταιρικού κώδικα του Ηνωμένου Βασιλείου: "Αν είμαστε καλοί για τον εταιρικό κώδικα του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε καλοί για κάθε εταιρικό κώδικα", είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Πάντως, η σχεδιαζόμενη επανεισαγωγή, σύμφωνα με την οποία το 90% των μετοχών της Metlen θα διαπραγματεύεται στο Λονδίνο, ενώ το 10% θα παραμείνει στην Αθήνα, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η αγορά έχει υποστεί έλλειψη νέων εταιρικών εισαγωγών, ενώ αρκετές εταιρείες υψηλού προφίλ, με κυριότερη την τεχνολογική εταιρεία Arm του Κέιμπριτζ, έχουν εισαγάγει τις μετοχές τους στις ΗΠΑ σε αναζήτηση υψηλότερων αποτιμήσεων.
Αλλά ο Μυτιληναίος εξακολουθεί να είναι ένας επιχειρηματίας του Λονδίνου. "Το LSE, ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην πιο ένδοξη φάση του, παραμένει το LSE", είπε ο ίδιος. Τον πιέζω – γιατί να ενταχθεί σε μια αγορά που εγκαταλείπεται από άλλους; Ο δηλωμένος αγγλόφιλος υψώνει τη φωνή του και αρχίζει να χτυπάει το δρύινο τραπέζι. "Το ερώτημα είναι: Πιστεύετε στο Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο ή όχι; Εγώ πιστεύω. Πιστεύετε ότι το Σίτι του Λονδίνου, μετά το Brexit, έχει δει τα χειρότερα; Ναι, το πιστεύω. Πιστεύετε ότι η παρουσία μας εκεί ως Metlen θα βοηθήσει το LSE, μαζί με άλλες εταιρείες, να βρει την προηγούμενη αίγλη του; Ναι, το πιστεύω!", τονίζει με νόημα.
Η οικογενειακή επιχείρηση έχει τις ρίζες της στο 1908, όταν ο παππούς του, που ονομαζόταν επίσης Ευάγγελος Μυτιληναίος, ίδρυσε μια επιχείρηση μετάλλων που χρησιμοποιούνταν σε καταναλωτικά αγαθά όπως λάμπες κλπ.
"Είμαι τυχερός που έχω το όνομά του", λέει ο Μυτιληναίος. Η εταιρεία μεγάλωσε και έφτασε να απασχολεί αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους, αποτελώντας μια μεγάλη επιχείρηση που ο παππούς ήλπιζε να μεταβιβάσει στους τέσσερις γιους του. Τότε, όμως, η καταστροφή χτύπησε. Με το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας το 1941, η εταιρεία επιτάχθηκε από τους Ναζί. Ο πόλεμος σκόρπισε επίσης την οικογένεια: Τρεις από τους γιους πήγαν στα βουνά για να προσπαθήσουν να αποκρούσουν τους εισβολείς, ενώ ο πατέρας του Μυτιληναίου κατευθύνθηκε στην Αίγυπτο για να πολεμήσει στο πλευρό των βρετανικών στρατευμάτων κατά της ιταλικής εισβολής εκεί.
Η ιστορία και η ενέργεια
Ο Μυτιληναίος γεννήθηκε το 1954 σε μια ταραγμένη εποχή για την Ελλάδα. Η οικογένειά του είχε μετακομίσει στην Αργεντινή μετά τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, μεταξύ 1944 και 1949, αναζητώντας μια πιο σταθερή ζωή. Παρ' όλα αυτά, η νοσταλγία της μητέρας του ανάγκασε την οικογένεια να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε.
Πάντως, ο νεαρός Μυτιληναίος ασχολήθηκε με τις ακαδημαϊκές σπουδές, ιδίως με τα Οικονομικά και την Ιστορία, τις οποίες γνώριζε ότι θα χρησιμοποιούσε μια μέρα για να διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση. "Ήμουν πάντα καλός μαθητής", λέει με υπερηφάνεια. Μετά το προπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατευθύνθηκε στο London School of Economics για μεταπτυχιακό στα Οικονομικά. "Δεν είχα πολύ χρόνο για να περάσω έξω από τη βιβλιοθήκη", είπε γελώντας.
Ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση στα μέσα της δεκαετίας του '30, το 1978, όταν αυτή ήταν μια μέτρια εταιρεία εμπορίας μετάλλων που αγόραζε και πωλούσε χάλυβα και άλλα μέταλλα. Εμπνευσμένος από την ορμητική εταιρική κουλτούρα της δεκαετίας του 1980, ο Μυτιληναίος προσπάθησε να μετατρέψει την οικογενειακή επιχείρηση σε όμιλο μετάλλων και εξόρυξης.
Στη συνέχεια, μετονόμασε την επιχείρηση σε Mytilineos Holdings το 1990 και προχώρησε σε μια εκστρατεία εξαγορών, εξαγοράζοντας ορυχεία χαλκού, ψευδαργύρου και μολύβδου σε όλη την Ευρώπη. Επιθυμώντας να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για την επέκταση, ο Μυτιληναίος εισήγαγε την εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1995 και τρία χρόνια αργότερα οργάνωσε την πρώτη εξαγορά στην Ελλάδα, αγοράζοντας την άλλοτε κρατική κατασκευαστική επιχείρηση Metka.
Η επιχείρηση μετάλλων ήταν ιδιαίτερα ενεργοβόρα, οπότε ο Μυτιληναίος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο ενέργειας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, δημιουργώντας εταιρείες παραγωγής ενέργειας και αιολικής ενέργειας. Αυτό απέδωσε: Η ενέργεια είναι πλέον ο κύριος κερδοφόρος παράγοντας της εταιρείας, με την πρόσφατη άνοδο των παγκόσμιων τιμών να έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδά της να εκτοξευθούν στα ύψη.
Στουρνάρας: Ο Μυτιληναίος είναι άνθρωπος της δουλειάς
Ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει πολλά κοινά με τον Μυτιληναίο: Είναι περίπου στην ίδια ηλικία και έχουν σπουδάσει και οι δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Είναι πολύ απλός – είναι άνθρωπος της δουλειάς. Παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει αυτόν τον γίγαντα, συμμετέχει καθημερινά στις επιχειρήσεις", λέει ο Γιάννης Στουρνάρας για τον ισχυρό άνδρα της Metlen, προσθέτοντας:
"Εμπνέει και δίνει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων του".
Ανησυχεί καθόλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για το γεγονός ότι η μεγαλύτερη εγχώρια επιχείρηση της χώρας του ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει για το Ηνωμένο Βασίλειο; "Είναι πλέον μια διεθνής εταιρεία, ούτως ή άλλως, οπότε νομίζω ότι πρέπει να φύγει από τα ελληνικά σύνορα και να εισαχθεί σε μια πολύ μεγαλύτερη αγορά, δεν νομίζω ότι θα εγκαταλείψει την Ελλάδα", απαντά ο Στουρνάρας.
Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Μυτιληναίου είναι η Αλουμίνιον της Ελλάδος. Πρόκειται για το εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων της Metlen, μερικά χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας, το οποίο εξάγει αλουμίνιο από βωξίτη, ένα κοκκινωπό-καφέ πέτρωμα που σκάβεται από τα ορυχεία της εταιρείας. Το εργοστάσιο έχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης – ένας λαβύρινθος από σωλήνες, καμινάδες που βγάζουν καπνό και πύργους ψύξης. Δίπλα της υπάρχει ένα λιμάνι όπου δένουν τεράστια πλοία για να φορτώσουν τόνους αλουμινίου για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, τα κτήρια, τα πρόσωπα των εργαζομένων και η βλάστηση που περιβάλλει την κοιλάδα είναι όλα καλυμμένα με μια παχιά κόκκινη απόχρωση από τον βωξίτη. Για να περιηγηθούν στο τεράστιο συγκρότημα με ασφάλεια και ταχύτητα, οι εργαζόμενοι κάνουν πετάλι με μεγάλα τρίκυκλα που έχουν καλάθια στο πίσω μέρος.
Ο Μυτιληναίος έχει μια μακέτα του εργοταξίου τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά του γραφείου του. "Είμαι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον τόπο. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται εκεί και είμαι πολύ κοντά τους, σαν πρώτος μεταξύ ίσων", λέει. Το συγκρότημα είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη στον κόσμο και έχει αγοράσει ένα σπίτι γεμάτο βουκαμβίλιες εκεί κοντά, το οποίο επισκέπτεται κάθε μήνα.
Παραγωγή γαλλίου
Έχει επίσης μεγάλες ελπίδες για το μέλλον της Metlen, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία χρήσης των εγκαταστάσεών της για την παραγωγή γαλλίου, ενός υποπροϊόντος του βωξίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ημιαγωγών και ηλιακών κυψελών. Η Ε.Ε. επιστράτευσε τη Metlen για να ξεκινήσει την παραγωγή γαλλίου, αφού η Κίνα, η οποία κυριαρχεί στο εμπόριο πολλών σπάνιων μετάλλων, διέκοψε τις εξαγωγές της πέρυσι. Η συζήτηση αυτή κάνει τον επιχειρηματία να δηλώσει: "Όταν η Κίνα σταμάτησε τις εξαγωγές, χρησιμοποιούσε το γάλλιο και άλλα μέταλλα όπως το γερμάνιο ως εργαλεία εξωτερικής πολιτικής. Ως όπλο. Είναι σαν το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, αλλά είναι πιο σημαντικό, εξίσου σημαντικό".
Η πρόκληση και η πιο δύσκολη απόφαση
Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά η Metlen και το αφεντικό της έχουν περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατέρρευσε στον απόηχο της κρίσης δημόσιου χρέους στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν οι διεθνείς επενδυτές απέσυραν τα χρήματά τους από τις ελληνικές μετοχές. "Το περίμενα", λέει ο Μυτιληναίος και προσθέτει: "Μέχρι τότε, ήμουν έμπειρος στις επιχειρήσεις και τα οικονομικά για να καταλάβω ότι [οι πολιτικοί] έλεγαν ανοησίες".
Βέβαια, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει στροφή επεκτεινόμενη διεθνώς. "Αρχίσαμε να εξάγουμε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων μας, επειδή στην Ελλάδα οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Και κάθε μέρα, δεν ήξερες τι θα έφερνε η επόμενη. Αυτή ήταν ίσως μια από τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές περιόδους της ζωής μου", τόνισε ο ίδιος.
Πάντως, η δοκιμασία αυτή κάνει την προοπτική της εγγραφής στο χρηματιστήριο του Λονδίνουν να φαίνεται απλή και ο διευθύνων σύμβουλος της Metlen δεν ανησυχεί. "Βρίσκομαι στο Λονδίνο δέκα φορές το χρόνο. Τώρα θα είμαι 15 ή θα μείνω περισσότερο. Έτσι και αλλιώς είμαι στο σπίτι μου στο Λονδίνο", λέει χαρακτηριστικά.
Το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας ήταν να ξηλωθεί το όνομα της οικογένειας από την επιχειρήση. Για πρώτη φορά, ο Μυτιληναίος συγκινείται και δακρυσμένος αναφέρει: "Μιλώντας συναισθηματικά, το πιο σημαντικό θέμα στην άσκηση αυτή, με μεγάλη διαφορά, ήταν η αλλαγή του ονόματος. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, επειδή πρόκειται για ένα παλιό όνομα. Φρόντισα να το διατηρήσω ανέπαφο όπως το βρήκα, ώστε να μπορώ να το δώσω στα παιδιά μου"».
#METLEN #MYTILINEOS #Sunday_Times #ΑΦΙΕΡΩΜΑ #χρηματιστήριο #Λονδίνο- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Βρετανία: Πάνω από 700 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη – Τουλάχιστον 2 νεκροί
- Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τις δασικές πυρκαγιές στην Αττική
- Δορυφορική αποτύπωση της εξάπλωσης της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα
- Κάλυμνος: Ο συγκινητικός χορός των σφουγγαράδων
- Wall Street: Τεχνολογική ώθηση για να συνεχιστεί η ανάκαμψη
- Η Χαμάς απορρίπτει νέο γύρο διαπραγματεύσεων για εκεχειρία
- Ξένος Τύπος για πυρκαγιές στην Αττική: «Καταστροφή βιβλικών διαστάσεων»
- Σημαντικές ελαφρύνσεις στο νέο προϋπολογισμό
- Φωτιά στην Αττική: Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών στις περιοχές που πλήττονται
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Υπόλογες κυβέρνηση και δικαστική ηγεσία για το έγκλημα των πυρκαγιών στην Αττική
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Τελευταία Νέα Reporter
- Sunday Times: «Καλωσορίζουν» Ευάγγελο Μυτιληναίο και Metlen στο Λονδίνο
- Ουκρανία: Επιχείρηση «αποσταθεροποίηση της Ρωσίας»
- Προβάδισμα Χάρις έναντι του Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες
- Περσείδες: Θεαματική βροχή από αστέρια το βράδυ της 12ης Αυγούστου
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα μετάλλια της Ελλάδας- 50ή στο σύνολο
- Μείωση δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2023
- Νέα ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ- Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: 3χρονο αγοράκι καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα
- Δούκας: Εχθρική προς την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Τα σενάρια για αλλαγές στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Φωτιά στην Αττική: Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση
- Υποχρεωτική παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο για τους εργαζομένους στην ΒΑ Αττική
- Πυρκαγιά στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας - Επιχειρούν εναέρια μέσα
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Τρίτη σε Αττική και Στερεά Ελλάδα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 12 άμαχοι νκεκροί από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Κουρσκ
- Κοπέρνικος: Το 2024 είναι πιθανά η θερμότερη χρονιά στα παγκόσμια χρονικά
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις με κατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο έχουν μειωθεί
- Φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική: Νέα ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Αττικής
- Ρωσία: Με το βλέμμα στο Κουρσκ, μείωσε τις επιθέσεις στο Χάρκοβο
- Daily Mail: Παγκόσμια διακοπή λειτουργίας σε Google και YouTube