TikTok: Κατέθεσε προσφυγή κατά της Μοντάνα γιατί απαγόρευσε την πλατφόρμα

Προσφυγή κατά της Μοντάνα στις ΗΠΑ κατέθεσε το TikTok, καθώς οι αρχές της πολιτείας υιοθέτησαν την προηγούμενη εβδομάδα νόμο που απαγορεύει τη χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από την επόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε στην προσφυγή ότι η απαγόρευση αυτή «παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ

με πολλούς τρόπους».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου το κοινοβούλιο της Μοντάνα υιοθέτησε νομοσχέδιο που απαγορεύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 τη διάθεση της πλατφόρμας TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (Apple και Google), επί ποινή προστίμου 10.000 δολαρίων την ημέρα.

Ο νόμος θα ακυρωθεί αν η ByteDance εξαγοραστεί από αμερικανική εταιρεία.

Στην προσφυγή του το TikTok αναφέρεται και στην αρχή της ισονομίας: «Αντί να δημιουργηθεί ρυθμιστικό πλαίσιο γενικώς για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο νόμος απαγορεύει το TikTok και μόνο το TikTok για τιμωρητικούς λόγους που βασίζονται σε θεωρητικές ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων και τον έλεγχο του περιεχομένου».

«Με αυτή την απαγόρευση ο κυβερνήτης Τζιανφόρτε και το κοινοβούλιο της Μοντάνα καταπατούν την ελευθερία του λόγου εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή για να εκφράζονται, να βρουν πληροφορίες και να προωθήσουν τη μικρή του επιχείρηση στο όνομα του αντικινεζικού αισθήματος», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο Κίγκαν Μεντράνο στέλεχος της ένωσης προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU.

Στο μεταξύ, πέντε χρήστες του TikTok έχουν ήδη προσφύγει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μοντάνα ζητώντας την ακύρωση του νόμου.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και Δημοκρατικοί πολιτικοί επαναλαμβάνουν εξάλλου ότι οι χρήστες θα μπορούν μέσω VPN να παρακάμπτουν τον νόμο χωρίς να έχουν κυρώσεις, διότι η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή προστίμου μόνο στα καταστήματα εφαρμογών.

TikTokΗΠΑΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΟΝΤΑΝΑαπαγόρευσηπλατφόρμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα