Volkswagen: Ακυρώνει μονομερώς τις συλλογικές συμβάσεις-Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Η Volkswagen ακυρώνει αρκετές από τις εσωτερικές της μισθολογικές συμφωνίες. Ο κολοσσός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί, μεταξύ άλλων, τις αμοιβές των εργαζομένων, των διευθυντών, καθώς και των εκτάκτων υπαλλήλων της.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα, η εταιρεία ενημέρωσε το συνδικάτο της IG Metall για την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων σήμερα το απόγευμα. Αυτό σημαίνει

ότι οι ισχύουσες εταιρικές μισθολογικές συμβάσεις και η ασφάλεια των θέσεων εργασίας που προβλέπονται σε αυτές θα λήξουν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Εάν το συνδικάτο και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμφωνήσουν σε μια νέα συμφωνία για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, η VW θα μπορούσε να απολύσει τους υπαλλήλους της για λειτουργικούς λόγους από τον Ιούλιο του 2025.

Η εταιρεία θεωρεί ότι αναγκάζεται να το πράξει λόγω των σημερινών οικονομικών προκλήσεων. Ως εκ τούτου επιδιώκει τη μείωση του μισθολογικού κόστους ώστε να παραμείνει η εταιρία ανταγωνιστική και να είναι σε θέση να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της.

Αντιδράσεις από τα συνδικάτα

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν ανακοινώσει ότι θα κινητοποιηθούν εναντίον αυτής της απόφασης της VW. Εκτιμάται ότι τα συνδικάτα και η ΙG Metal έχουν μοχλούς πίεσης προς την εταιρία, οπότε υπάρχουν ακόμη κάποια περιθώρια συμβιβασμού.

#Volkswagen #ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ_ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ #κινητοποιήσεις #Γερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
volkswagen-akyronei-monomeros-tis--syllogikes-symvaseis-antidroun-oi-ergazomenoi.htm
Τυχαία Θέματα