Wall Street: Αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων

Με μικτά πρόσημα κινείται στη συνεδρίαση της Τρίτης (18/6) η Wall Street, μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Μαΐου στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,12% στις 38.822,73 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 5.480,83 μονάδες και ο Nasdaq Composite χάνει 0,10% στις 17.838,85 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο, έναντι αύξησης

0,2% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά την έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις, αμβλύνοντας λίγο τις τιμές των μετοχών, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε κάποια οικονομική επιβράδυνση που θα ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στο να μειώσει τα επιτόκια.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μια θετική συνεδρίαση στη Wall Street που ώθησε τον S&P 500 υψηλότερα κατά σχεδόν 0,8%, με τον Nasdaq Composite να ολοκληρώνει τη χθεσινή ημέρα με κέρδη σχεδόν 1%. Και οι δύο δείκτες έφτασαν σε ιστορικά υψηλά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ. Ο Dow κέρδισε περίπου 0,5%, τερματίζοντας τέσσερις ημέρες απωλειών.

«Οι επενδυτές ουσιαστικά αισθάνονται ότι η τάση είναι «φίλος»… μέχρι να τελειώσει», δήλωσε ο Sam Stovall, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. «Δεν βλέπουν πραγματικά τίποτα, σε αυτήν τη φάση, που θα προκαλέσει το τέλος αυτής της ανοδικής κίνησης».

Σήμερα, πέρα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναμένονται οι εκθέσεις για τη βιομηχανική παραγωγή και τα αποθέματα των επιχειρήσεων. Επίσης, αρκετοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να μιλήσουν σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-anazitisi-katefthynsis-meta-ta-stoicheia-ton-lianikon-poliseon.htm
Τυχαία Θέματα