Wall Street: Οι traders αναμένουν νέα αύξηση επιτοκίων τον Μάιο

19:07 7/4/2023 - Πηγή: Reporter

Οι traders της Wall Street αναμένουν μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Μάιο.

Αυτό, φαίνεται πως ωφελεί την αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις κατέγραψαν άνοδο μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα υψηλότερα

επιτόκια ασκούν ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε έως και 14 μονάδες βάσης στο 3,97%, ενώ η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε έως και 7 μονάδες βάσης στο 3,38%.

Τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ «είναι ο τελικός κριτής καθώς πλησιάζουμε στη συνεδρίαση της Fed τον Μάιο και ένας ισχυρότερος δείκτης τιμών καταναλωτή θα προκαλέσει την αγορά των κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Kevin Flanagan, επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος στη Wisdom Tree Investments.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο προβλέπεται να παρουσιάσει χαλάρωση στον ετήσιο ονομαστικό ρυθμό στο 5,2% από 6%, σύμφωνα με τη διάμεση εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Αντίθετα, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει επίμονος με τον ετήσιο ρυθμό να ανεβαίνει στο 5,6% από 5,5%. Άλλες βασικές ανακοινώσεις στοιχείων για την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις.

Σήμερα, υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο προστέθηκαν 236.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι προβλέψεων οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg για 230,000 θέσεις, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν ανακοινωθεί 326.000 νέες θέσεις εργασίας και τον Ιανουάριο 472.000.

επιτόκιαΟΜΟΛΟΓΑΑγοράΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Μάιο,Wall Street, maio