Xατζηδάκης: Αν ψηφοφόροι μας απέχουν μπορεί να προκύψουν αλλόκοτα αποτελέσματα

Στη σημασία της μαζικής συμμετοχής των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές στάθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, «αν ορισμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρήσουν ότι δεν έχει σημασία να απέχουν ή δεν πάνε να ψηφίσουν, τότε μπορεί να προκύψουν αλλόκοτα αποτελέσματα σαν αυτά για τα οποία μιλούν οι κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης».

Μάλιστα

πρόσθεσε ότι «μετά η κατάσταση δεν διορθώνεται και το λάθος δεν αφορά μόνο τους ιδίους, αλλά και τη χωρά».

Οι επτά μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επτά μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον ένα σύγχρονο φορέα, απόλυτα φιλικό προς τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «η διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπογράφεται, θα αντιμετωπίσει με ριζικό τρόπο το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής».

Επίσης όπως ανέφερε ο υπουργός, «δρομολογείται η ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ, σε μία ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα συνδέεται με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επιτρέποντας την ακόμα ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ξεκινά η υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων, καθώς, αυτή τη στιγμή, τα ένσημα έχουν ψηφιοποιηθεί από το 2002 και εφεξής, ενώ τα παλαιότερα είναι ακόμα σε έγχαρτη μορφή».

Xατζηδάκηςεκλογές 2023εκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΕΦΚΑυπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα