Zakcret: Ενισχύει το δίκτυο με στόχο για τζίρο €50 εκατ.

Με μια στρατηγική ενίσχυσης όλων των καναλιών πωλήσεων η Zakcret, ελληνική εταιρεία αθλητικών ειδών (της οποίας το σύνολο των μετοχών ελέγχει η οικογένεια Χαϊκάλη) ενδυναμώνει τις υποδομές εφοδιαστικής αλυσίδας, το ηλεκτρονικό της κατάστημα, αλλά και το δίκτυό της με 5-6 νέα καταστήματα το 2023 ετοιμάζοντας εγκαίνια για τα 3 πρώτα εντός των ημερών.

Με βάση πληροφορίες έχει στόχο να στηρίξει την παρουσία της στην Κρήτη,

περιοχή με τουρισμό και αγοραστική δύναμη, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα αλλά και ορισμένες μικρότερες πόλεις καθώς και δήμους της Αττικής.

Με δίκτυο, ήδη, 27 καταστημάτων, προχώρησε σε εξαγορά στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, απέκτησε το outlet Cosmos στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και το κεντρικό κατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας που αναπτύσσει ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Βλαχονικολός (Δημ. Βλαχονικολός και ΣΙΑ). Επίσης, Zakcret αυτό το διάστημα αναπτύσσει ένα ακόμη κατάστημα στην Καλλιθέα. Σε επίπεδο οικονομικής πορείας η Zakcret πέτυχε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία έκλεισε με κέρδη την οικονομικη χρήση και με πωλήσεις περίπου 44 εκατ. ευρώ (από 38,7 εκατ. ευρώ το 2021).

Για το 2023 το πλάνο προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 12% με τον πήχη των πωλήσεων να μπαίνει στα 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία επενδύει στη διαδικασία διανομής στα Σπάτα με σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ ΄λεχει παραχωρήσει σε εξωτερικό συνεργάτη ένα μέρος της διαδικασίας, στο cross docking. ΝΑ σημειωθεί ότι οι online πωλήσεις, ένα εκρποσωπούν περίπου το 20-25% του τζίρου.

Αναφορικά με το δίκτυο φυσικών καταστημάτων, στόχος είναι να ενισχυθεί εντός του 2023 και ήδη, πέραν των 3 καταστημάτων που αναφέρθηκε ότι θα ανοίξουν στο προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη ενός ακόμη περί τον Σεπτέμβριο, ένα Sneakercage ενώ ένα ακόμη Zakcret αναμένεται να προστεθεί μέχρι το τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει επίσης τα ιδιόκτητα brands District75 και Venimo.

Γιώργος Αλεξάκης ZAKCRETΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΔίκτυοΑΘΛΗΤΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα