Αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές-Μικρές απώλειες για πετρέλαιο
Σε κλίμα αισιοδοξίας για τα στοιχεία της μεταποίησης στην Κίνα, ανοδικές εμφανίστηκαν οι κυριότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη.
Ανοδικές τάσεις υπερίσχυσαν στη συνεδρίαση της Τρίτης για τα χρηματιστήρια της Ασίας με τους κυριότερους δείκτες να παρουσιάζουν κέρδη, μετά και από τις απώλειες που κατέγραψε το χθεσινό άνοιγμα της εβδομάδας.
Οι χρηματιστηριακές αγορές «πάτησαν» στα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το μεταποιητικό τομέα της Κίνας, ο οποίος εμφανίζει τον Ιούνιο ρυθμό ανάπτυξης άνω των προσδοκιών, σκορπίζοντας αισιοδοξία για μια ελπιδοφόρα οικονομική
Ειδκότερα, ο επίσημος PMI σημείωσε άνοδο στις 50,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 50,6 μονάδες τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 50,5 μονάδες. Ταυτόχρονα ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες από 53,6 τον προηγούμενο μήνα. Υπό πίεση παραμένουν οι εξαγωγές, αν και ο ρυθμός συρρίκνωσής τους επιβραδύνεται.
Το κοινοβούλιο της Κίνας ενέκρινε σήμερα τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ, ανοίγοντας το δρόμο για την πιο ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής στην πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην κινεζική κυριαρχία το 1997.
«Βουτιά» από την άλλη, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία τον Μάιο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς η πανδημία και τα μέτρα lockdown επέφεραν μεγάλο πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και στις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.
Οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 12,3% τον Μάιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της πτώσης στις δαπάνες για μεγάλες αγορές όπως αυτοκίνητα, αλλά και είδη ρουχισμού και γενικά αγαθά, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Μάιο, σημείωσε συρρίκνωση 8,4% σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 2,9% το Μάιο, έναντι ποσοστού ανεργίας 2,6% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο.
Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 1,33% στις 22.288,14 μονάδες. Άνοδο 1,43% κατέγραψε και ο δείκτης S&P / ASX 200 στην Αυστραλία που σκαρφάλωσε στις 5.897,90 μονάδες με τις μετοχές των κλάδων της βιομηχανίας και της ενέργειας να οδηγούν τα κέρδη.
Στην Κίνα, ανοδικά κατά 0,80% κινήθηκε ο Shanghai στις 2.985,10 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο SZSE Component σημειώνοντας άνοδο 1,61% στις 11.942 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng παραμένει σε ανοδική τροχιά λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αποκομίζοντας κέρδη 0,40% στις 24.398,5 μονάδες.
Στην Νότιο Κορέα, ο KOSPI κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 2,108.33 μονάδες ενώ στην Ταϋλάνδη ο SET ενισχύεται σημαντικά κατά 1,47% στις 1.349,49 μονάδες. Στην Ταϊβάν τέλος, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,68% στις 11.621,24 μονάδες.
Απώλειες για το πετρέλαιο, σε άνοδο τα μέταλλα
Σε πτωτική πορεία βρίσκονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου παρά τα σημαντικά κέρδη 3,1% που σημείωσε ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Προβλέψεις για αύξηση της διεθνούς τιμής του αργού ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα του συνδυασμού μειωμένης προσφοράς και αυξημένης ζήτησης, διατυπώθηκαν σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, αν και για το 2020 οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι τιμές θα παραμείνουν κοντά στα σημερινά επίπεδα.
Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες 0,93% και η τιμή του βρίσκεται στα 39,93 δολάρια το βαρέλι. Το Brent σημειώνει πτώση 0,69% και διολισθαίνει στα 41,58 δολάρια το βαρέλι. Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου. Ειδικότερα, ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,33% στα 1.786,60 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι, στο ίδιο μήκος κύματος, καταγράφει κέρδη 0,40% στα 18,137 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Μεγαλύτερη ενίσχυση βλέπει ο χαλκός με άνοδο της τάξης του 0,60% στα 2,700 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Οριακά ανοδική είναι η διακύμανση για το φυσικό αέριο, που αυτή την ώρα συναλάσσεται στα 1,694 δολάρια ανά φυσική ατμόσφαιρα, καταγράφοντας ενίσχυση 0,12%. Τέλος, το αμερικανικό σιτάρι βρίσκεται αντιμέτωπο με απώλειες 1,11% στα 480,00 δολάρια το μπουσέλ. Μικρές απώλειες για το ευρώ Αναφορικά με την αγορά συναλλάγματος, στο κόκκινο βρίσκεται αυτή την ώρα η ισοτιμία του ευρώ με τα περισσότερα βασικά νομίσματα. Στην ισοτιμία του με το δολάριο, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,24% στα 1,1214 δολάρια. Στην ισοτιμία με τη βρετανική λίρα, καταγράφεται οριακή πτώση 0,04% στις 0,9133 στερλίνες, ενώ 0,07% είναι οι απώλειες σε σχέση με το ελβετικό φράγκο με την τιμή να διαμορφώνεται 1,0684 ελβ. φράγκα. Σε σχέση με την τουρκική λίρα, το ευρώ κινείται πτωτικά κατά 0,24% στις 7,6849 λίρες, ενώ σε σχέση με το ρωσικό ρούβλι το ευρωπαϊκό νόμισμα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 0,28% στα 78,9118 ρούβλια. Στην ισοτιμία τέλος, δολαρίου και στερλίνας, το βρετανικό νόμισμα σημειώνει απώλειες 0,22% στα 1,2269 δολάρια ενώ στην ισοτιμία δολαρίου και ιαπωνικού γιεν το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,13% στα 107,70 γιεν.
ΑγορέςΑΣΙΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΚΤΕΟ: Ποια αυτοκίνητα θα περνάνε πλέον κάθε χρόνο από έλεγχο
- Club Hotel Loutraki: Σήμερα υπογράφεται η συμφωνία πώλησης του 81% στο Comer Group
- «Μην πουλάτε, Κάντε τους άλλους να αγοράσουν»: Έτσι θα είναι ο πωλητής του μέλλοντος
- Αποφασίζει το υπουργικό: Οι επικρατέστερες επιλογές για την θέση προέδρου σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ
- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- Ποιος δικαιούται τι στη Μεσόγειο;
- Ευπαθής η αγορά του κοσμήματος απέναντι στην πανδημία
- Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια στις "πλάτες" της μεταποίησης της Κίνας
- Κωστής Χατζηδάκης: “Δημιουργούμε δύο μεγάλους ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα”
- Πώς ο ιός μεταλλάσσει την ελληνική αγορά ακινήτων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- H Σεμίραμις Παληού, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της HELMEPA
- Wines of Crete: Γιατί τόσο μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά ενίσχυσης;
- Κορονοϊός: Πως πρέπει να λειτουργούν τα air condition στα αυτοκίνητα
- Πεκίνο: «Πράσινο φως» στο νόμο περί ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ
- Υψηλό τριμήνου για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο
- Ύφεση 2,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο τρίμηνο
- Αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές-Μικρές απώλειες για πετρέλαιο
- Μέρκελ-Μακρόν: Ο μεγάλος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος...
- Τελευταία Νέα Reporter
- Αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές-Μικρές απώλειες για πετρέλαιο
- Μέρκελ-Μακρόν: Ο μεγάλος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος...
- H Σεμίραμις Παληού, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της HELMEPA
- Ύφεση 2,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο τρίμηνο
- Wines of Crete: Γιατί τόσο μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά ενίσχυσης;
- Υψηλό τριμήνου για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο
- Πεκίνο: «Πράσινο φως» στο νόμο περί ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ
- Κορονοϊός: Πως πρέπει να λειτουργούν τα air condition στα αυτοκίνητα
- TUI fly:Για Κρήτη, Ρόδο, Κω και Πελοπόννησο οι πρώτες πτήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Εντός του α’ τριμήνου 2021 ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για το λιμάνι Βόλου
- Το φιλόδοξο πλάνο της ΕΡΓΟΣΕ: Έργα 3,3 δις ευρώ με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου
- JA Εurope Enterprise Challenge 2020: Πρώτο βραβείο στην Κύπρο και την κοινωνική επιχείρηση Aid4All
- Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Η πανδημία στο επίκεντρο
- Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Στους 192 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα- Κατέληξε 79χρονος στο Αττικόν
- Alpha Bank: Επιταχύνεται το Project Galaxy-Αποκτά τον μετοχικό έλεγχο της Cepal
- Βρετανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση από το 1979 στο α΄ τρίμηνο