Άκομψες αναφορές Ράμα για την Ελλάδα, στην... πλάτη του Μητσοτάκη

Τουλάχιστον άκομψες μπορούν να χαρακτηριστούν δηλώσεις που έκανε για την Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο κορυφής για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, ο Ράμα πρόσβαλε με δηλώσεις του τη χώρα μας, λέγοντας πως "εξαπάτησε" την Ευρώπη

πριν την ένταξή της στο μπλοκ.

Σε συνέντευξή του στο Euractiv, ο Αλβανός πρωθυπουργός άφησε σοβαρές αιχμές κατά της Αθήνας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία της κάθε χώρας. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν».

Όταν κλήθηκε, δε, να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».

Η δήλωση αποτελεί διπλωματικό «φάουλ» λίγο πριν το τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που θυμίζουμε πως πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αλβανία. Είχε δε ανακοινώσει και επίσκεψη στα ελληνικά χωριά της βορείου ηπείρου, η οποία ακυρώθηκε, λόγω κακοκαιρίας.

ΡάμαΕΛΛΑΔΑΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα