Ακρίβεια: Η κυβέρνηση κάνει μία στροφή γύρω από τον εαυτό της

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε μετά τις ευρωεκλογές ότι πήρε το μήνυμα των πολιτών, αναγνώρισε ως κορυφαίο πρόβλημα την ακρίβεια, προχώρησε άμεσα σε ανασχηματισμό «για μία νέα αρχή» και τελικά έκανε μία στροφή... γύρω από τον εαυτό του.

Βασικός λόγος της πτώσης του ποσοστού της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν προφανώς η ακρίβεια και γι’ αυτό η πιο ηχηρή κίνηση στον ανασχηματισμό ήταν αυτή στο

υπουργείο Ανάπτυξης με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να παίρνει τη θέση του Κώστα Σκρέκα.

Όπως όμως σχολιάσαμε και από αυτή εδώ τη στήλη, η αλλαγή προσώπου δεν αναμενόταν να φέρει και κάποια ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Έτσι και έγινε. Λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Αναπτυξης και συνάντησε τον νέο υπουργό. Αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας στο πλευρό του τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει με την ίδια ακριβώς συνταγή την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δεν αλλάζει τίποτα από τον αρχικό της σχεδιασμό και μάλιστα παρατείνει τα μέτρα που έχει ήδη λάβει μέχρι το τέλος του έτους.

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν δηλαδή. Copy paste.

Η κυβέρνηση κάνει απλώς μία στροφή 180 μοιρών και επιστρέφει ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και πριν από τις ευρωεκλογές. Πριν χάσει δηλαδή 13 μονάδες και πάει από το 41% στο 28%.

Φυσικά, στη συνάντηση Μητσοτάκη- Θεοδωρικάκου δεν έλειψαν οι υποσχέσεις για αυστηρούς ελέγχους και πάταξη της αισχροκέρδειας.

Το κορυφαίο βέβαια νέο που ανακοινώθηκε είναι ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει συναντήσεις με εταιρείες από τις οποίες θα ζητήσει να ρίξουν τις τιμές. Θα πάει στα σούπερ μάρκετ και θα ζητήσει... να βάλουν πλάτη, λένε κυβερνητικές πηγές. Πιστεύει κανείς πως δεν θα καταφέρει να τους πείσει; Ήταν απλό τελικά. Απλώς, ο Σκρέκας δεν είχε πειθώ, ενώ ο Θεοδωρικάκος σίγουρα θα τα καταφέρει.

#υπουργός_Ανάπτυξης #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #πρωθυπουργός #ακρίβεια #ΤΡΟΦΙΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα