«Άλμα» για τη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για το εμβόλιο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι βασικότεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Moderna ανακοίνωσε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην δοκιμή πρώτης φάσης του εμβολίου εμφάνισαν ανοσολογική απόκριση που αποτελεί θετικό σημάδι στην ικανότητα του εμβολίου να εμποδίσει τη μόλυνση με το νέο κορονοϊό.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell

σημείωσε ότι η φύση της τρέχουσας κρίσης σε συνδυασμό με τον δυναμισμό των ΗΠΑ και τη δύναμη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια σημαντική ανάκαμψη. Ωστόσο, έκανε λόγο για συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας μέχρι και 30% το δεύτερο τρίμηνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 2,98% στις 24.391,23 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 2,56% στις 2.937,89 μονάδες και ο Nasdaq σε θετικό έδαφος κατά 1,97% στις 9.192,11 μονάδες.

«Άλμα» για το πετρέλαιο

Κέρδη άνω του 9% καταγράφει το αμερικανικό αργό, καθώς η άρση των μέτρων lockdown παγκοσμίως και οι περικοπές στην παραγωγή, τροφοδοτούν τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης. Πιο συγκεκριμένα το αργό κερδίζει κατά 9,15% στα 32,23 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ σε ανοδική τροχιά κατά 7,60% στα 34,97 δολάρια το βαρέλι.

Αντιθέτως, ο χρυσός, μετά το υψηλό επταετίας, υποχωρεί τώρα κατά 0,59% στα 1.746,15 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο άργυρος κινείται ψηλότερα κατά 2,34% στα 17,483 δολάρια ο μετρικός τόνος.Wall StreetΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςFEDεμβόλιοπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα