Άνοιγμα της οικονομίας- Μία πρώτη γεύση από το διάγγελμα Μητσοτάκη

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει το σχέδιο άρση των περιοριστικών μέτρων και του σταδιακού "ανοίγματος" της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Πρωθυπουργός θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στις έξι το απόγευμα της Τρίτης και αμέσως μετά θα υπάρξει ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για να διευκρινιστούν λεπτομέρειες. Μία διαδικασία ανάλογη δηλαδή με αυτή που είχε γίνει και όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δίνοντας

μία πρώτη γεύση για όσα θα ανακοινωθούν αύριο. ο κ. Πέτσας είπε ότι οι βασικοί άξονες είναι οι εξής:

* Αρχικά θα ανοίξουν μικρά καταστήματα και κομμωτήρια. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν αργότερα.

* Θα ακολουθήσουν σταδιακά οι επιμέρους βαθμίδες εκπαίδευσης

* Επονται μεγαλύτερες επιχειρήσεις και εταιρείες εστίασης

Όπως είπε στα πρώτα βήματα της χαλάρωσης των μέτρων θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία και αργότερα για λειτουργίες με κανόνες

* Τα ξενοδοχεία πόλης θα ανοίξουν τέλη Μαϊου και τέλη Ιουνίου-αρχες Ιουλίου τα εποχικά ξενοδοχεία.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης για τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά ότι αυτοί μεταφέρονται και θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα να ασπαστούν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι θα πάψει να υπάρχει το sms για τις μετακινήσεις, αλλά σημείωσε πως θα υπάρξουν άλλοι περιορισμοί. Παρέπεμψε για περισσότερα στις αυριανές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε ότι τα στάδια άρσης των μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, είπε ο κ. Πέτσας προκειμένου να γίνεται αξιολόγηση. Σταδιακά θα γίνεται και η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.Διαβάστε επίσης:Είσοδος χωρίς περιορισμό ατόμων στα καταστήματα ΠέτσαςΜητσοτακηςΝΔΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΑΔΑδιάγγελμα
Keywords
Τυχαία Θέματα