Από... 87 χωριά ο ΣΥΡΙΖΑ-Αμφισβητεί τον Κασσελάκη και ο Πολάκης!

Σε νέο κύκλο τραγελαφικών εξελίξεων μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολύ έντονη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη (22/8).

Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης σημειώνοντας πως αυτή πρέπει να αλλάξει κι ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Ο διαγραφείς από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής φέρεται να είπε τα εξής: «Η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση.

Χρειάζεται αλλαγή και εγώ θα συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής. Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών».

Στην ομιλία του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή». «Εγώ θα φανώ χρήσιμος», φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης, κάτι που θεωρήθηκε από στελέχη του κόμματος ως «χρησμός» για δική του υποψηφιότητα.

Από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποχώρησαν οκτώ μέλη του οργάνου, που ανήκουν στην ομάδα των «87», εκφράζοντας την συνολική τους διαφωνία με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, δικό τους κείμενο. Το κείμενο υπογράφουν οι εξής: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ειρήνη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Τα οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, στελέχη της ομάδας των «87», διευκρινίζουν ότι αποχώρησαν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση λόγω της διαφωνίας με την εισήγηση του προέδρου, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία. Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας».

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις «εγκληματικές επιλογές και την ανεπάρκεια στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» εξαπέλυσε η Πολιτική Γραμματεία με το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολούθησε την σημερινή συνεδρίαση. Η Πολιτική Γραμματεία επαναλαμβάνει ότι θα κατατεθεί στην Πρόταση Νόμου για την συγκρότηση Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, με νομική, οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Το κείμενο αναφέρεται και στο θέμα των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητας εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης για να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού των ΜΜΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας για τους εργαζόμενους». Αναφέρεται και στο ζήτημα της αναπλήρωσης του παραιτηθέντος βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου, σημειώνοντας ότι «η παρουσία του προέδρου του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο θα δυναμώσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μεγάλη, αντιπολιτευτική προσπάθεια του κόμματος».

Απάντηση στις αιτιάσεις των οκτώ στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποχώρησαν από την συνεδρίαση και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το κείμενο της ανακοίνωσης, έδωσαν κύκλοι της Κουμουνδούρου. Θέλοντας να αποφορτίσουν το κλίμα, ανέφεραν κατ' αρχήν ότι «στην συνεδρίαση έγινε μία καλόπιστη συζήτηση» με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος.

Ακολούθως, για το θέμα που έθεσαν οι οκτώ, ότι στην εισήγηση του προέδρου δεν δόθηκαν στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος και των κομματικών μέσων ενημέρωσης, ανέφεραν ότι «για τα οικονομικά έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία όλο τον τελευταίο χρόνο». Σημείωσαν δε, ότι «οι εργαζόμενοι στο κόμμα έχουν μειωθεί από 72 σε 68».

Στα όσα διεμείφθησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και γενικότερα στον «εσωκομματικό πόλεμο», αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, και στην οποία καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος. Προσωπικά, θα προτιμούσα να μας επιτρέψουν με αξιοπρέπεια να αναμετρηθούμε με το Αύριο».

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στις επικρίσεις των οκτώ μελών της Πολιτικής Γραμματείας που αποχώρησαν από την συνεδρίαση του οργάνου. Έκανε πάντως ξεχωριστή αναφορά στον Παύλο Πολάκη προαναγγέλλοντας ότι θα συναντηθεί μαζί του.

#ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #Παύλος_Πολάκης #Πολιτική_Γραμματεία
Keywords
Αναζητήσεις
apo-87-choria-o-syriza-amfisvitei-ton-kasselaki-kai-o-polakis.htm
Τυχαία Θέματα