Απογοητεύει η επίδοση του Ethereum μετά την αναβάθμιση της Σαγκάης

Το Ethereum πραγματοποίησε την αναβάθμιση της Σαγκάης για να ενισχύσει τη δραστηριότητα του δικτύου και το οικοσύστημα DeFi πριν από περίπου έναν χρόνο, ωστόσο πρόσφατη έρευνα της JPMorgan δείχνει ότι η αναβάθμιση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αφού καταγράφεται συνολική μείωση της δραστηριότητας του δικτύου από τότε.

Η αναβάθμιση της Σαγκάης ήταν ένα ορόσημο για το Ethereum, αλλάζοντας το blockchain από έναν μηχανισμό Proof of Work σε Proof of Stake.

Αυτή η αλλαγή είχε ως στόχο να μειώσει τη χρήση ενέργειας και να αυξήσει τη δραστηριότητα του δικτύου. Ωστόσο, η ανάλυση της JPMorgan δείχνει άλλα…

Σύμφωνα με την έκθεση, οι καθημερινές συναλλαγές στο δίκτυο Ethereum έχουν σημειώσει πτώση περίπου 12% μετά την αναβάθμιση. Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών διευθύνσεων στο blockchain έχει επίσης μειωθεί κατά σχεδόν 20%, υποδηλώνοντας μείωση της αφοσίωσης και της συμμετοχής των χρηστών. Το Total Value Locked (TVL) στο DeFi παρουσίασε επίσης πτώση σχεδόν 8%.

Οι αναλυτές της JPMorgan πιστεύουν ότι εξωτερικοί παράγοντες στο περιβάλλον κρυπτογράφησης μπορεί να έχουν επηρεάσει την απόδοση του Ethereum μετά την αναβάθμιση. Μια πρόκληση που αντιμετώπισε το Ethereum είναι οι πτωτικές δυνάμεις στην αγορά κρυπτογράφησης, όπως η κατάρρευση των Terra και FTX τον περασμένο χρόνο. Αυτά τα περιστατικά και οι ρυθμιστικές ενέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα και επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτών και των χρηστών.

Μια άλλη πρόκληση για το Ethereum είναι η μείωση της προσφοράς stablecoin. Τα stablecoins είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ρευστότητας και τη διευκόλυνση των συναλλαγών στο οικοσύστημα Ethereum. Η μειωμένη προσφορά stablecoin μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα του δικτύου και τα πρωτόκολλα DeFi, συμβάλλοντας ενδεχομένως στην παρατηρούμενη πτώση.

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για την επερχόμενη αναβάθμιση

Παρά τις συγκεκριμένες προκλήσεις, οι αναλυτές της JPMorgan πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα για το Ethereum. Το blockchain προετοιμάζεται για άλλη μια αναβάθμιση γνωστή ως EIP-4844 ή Protodanksharding, η οποία έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το EIP-4844 στοχεύει στην αντιμετώπιση ορισμένων αδυναμιών που παρατηρήθηκαν μετά την αναβάθμιση της Σαγκάης, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της επεκτασιμότητας, της αύξησης της απόδοσης των συναλλαγών και της βελτίωσης της συνολικής απόδοσης του δικτύου.

Παρά την αισιοδοξία γύρω από τον πιθανό θετικό αντίκτυπο αυτής της αναβάθμισης, οι αναλυτές της JPMorgan προειδοποιούν ότι οι συνεχιζόμενες πτωτικές δυνάμεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις

ethereumκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
apogoitevei-i-epidosi-tou-ethereum-meta-tin-anavathmisi-tis-sagkais.htm
Τυχαία Θέματα