Απόπειρα δοφολονίας Τραμπ: Δύο κλικ αλλάζουν το μέλλον

Ένα κλικ από τη σκανδάλη του όπλου του 20χρονου δράστη και ένα ακόμα από το φωτογράφο Evan Vucci του AP ενδεχομένως να καθορίσουν το μέλλον του πλανήτη τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν μία αμφίρροπη, αλλά σχετικά προβλέψιμη διαδικασία. Παρότι ο Τζο Μπάιντεν δεν... τράβαγε, κατάφερνε να μείνει "ζωντανός" στις δημοσκοπήσεις

επειδή αντίπαλός του είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Και έτσι θα πήγαινε μέχρι τον Νοέμβριο, αν παρέμενε υποψήφιος. Ο Μπάιντεν θα έφτανε στις κάλπες με το επιχείρημα ότι είναι προτιμότερος από τον Τραμπ και λιγότερο επίφοβος για το μέλλον των ΗΠΑ και του κόσμου συνολικά.

Ωστόσο, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ άλλαξε τα δεδομένα. Ο αντίπαλος του Μπάιντεν είναι μεν ο Τραμπ, αλλά στα μάτια του κόσμου δεν είναι ο ίδιος με πριν.

Οι Δημοκρατικοί είχαν σκληρή ρητορική έναντι του Τραμπ, αλλά αυτός ήταν που είχε αίμα στα χέρια του και τη βία στο λεξιλόγιό του.

Η απόπειρα δολοφονίας, έστω και από έναν "μοναχικό λύκο" και όχι έναν στρατό ακραίων που εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, λειτουργεί προφανώς υπέρ του πρώην προέδρου.

Το κλικ της σκανδάλης του 20χρονου δράστη ανατρέπει τις ισορροπίες και μετατρέπει τον Τραμπ από θύτη σε θύμα. Το κλικ του φωτογράφου του Associated Press (κεντρική φωτό) είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του πρώην προέδρου. Είναι σα να την έχει φτιάξει με χρήση AI κάποιος από το επιτελείο του. Κι όμως, είναι μία πραγματική σκηνή που δείχνει τον Τραμπ αιμόφυρτο και με τη γροθιά υψωμένη ψηλά με φόντο την αστερόεσσα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φωτογραφία αυτή έγινε viral. Είναι καταπληκτική και αποθεώνει την αξία της δουλειάς των φωτορεπόρτερ. Παράλληλα, όμως, είναι και ένα τέλειο εργαλείο για την καμπάνια του Τραμπ. Ο Έλον Μασκ ήταν από τους πρώτους που την πόσταρε για να σταθεί στο πλευρό του πρώην προέδρου και τον ακολούθησαν αρκετοί ακόμα χρήστες των social media, διάσημοι και άσημοι.

Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η μεγάλη ανατροπή που φέρνει η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ. Ότι πολλαπλασιάζονται οι "δηλωμένοι" υποστηρικτές του. Πλεόν, είναι λιγότερο "μεμπτό" το να υποστηρίζει κάποιος Αμερικανός τον Τραμπ κι αυτή η λεπτή, αλλά σημαντική διαφορά ενδεχομένως θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών.

#Τραμπ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΗΠΑ #Μπάιντεν #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
apopeira-dofolonias-trab-dyo-klik-allazoun-to-mellon.htm
Τυχαία Θέματα
Απόπειρα, Τραμπ, Δύο,apopeira, trab, dyo