Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών στις ΗΠΑ

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) σε προεκλογική ομιλία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στην Πενσυλβάνια.

'Ενας άγνωστος άνδρας άνοξε πυρ εναντίον του Τραμπ ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί αυτί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν τουλάχιστον 5 πυροβολισμοί . Τη στιγμή που ακούστηκε ο πρώτος ήχος ο Τραμπ φάνηκε να πιάνει το αυτί του μορφάζοντας από πόνο και λίγο να πέφτει στο έδαφος ενώ γρήγορα

περικυκλώθηκε από την ένοπλη ασφάλεια.

Αμέσως μετά το προσωπικό ασφαλείας του τον πήγε σε ασφαλές σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

{https://x.com/rustyrockets/status/1812259997323280582}

Το NBC επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της της αμερικανικής αστυνομίας μετέδωσε ότι σύμφωνα με αυτούς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι το περιστατικό συνιστά απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ δυστυχώς νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο που παρακολουθούσε την ομιλία. Δύο ακόμη άτομα νοσηλεύονται.

{https://x.com/BNONews/status/1812293137731088464}

Επικοινώνησαν τηλεφωνικά Μπάιντεν- Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μπάιντεν μίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, και τον δήμαρχο της κομητείας Μπάτλερ, Μπομπ Ντάντοϊ, όπου έγινε η δολοφονική απόπειρα.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Το περιστατικό πάντως δημιουργεί μεγάλη ένταση στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ με σηκωμένη τη γροθιά του στον αέρα, με το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του μπορούν ασφαλώς να αλλάξουν την πορεία των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Αυτή η συγκλονιστική πράξη πολιτικής βίας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην εκστρατεία, επισημαίνεται σε άμεση ανάλυση του BBC. Μάλιστα, η ανάρτηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Ερικ, λίγο μετά την απόπειρα εναντίον του πατέρα του, προβάλλεται ως χαρακτηριστική της σημασίας που αποκτά για αυτή καθεαυτή την προεκλογική εκστρατεία η δολοφονική απόπειρα.

{https://x.com/EricTrump/status/1812277876642951677}

Πολλά ακόμα δημόσια πρόσωπα, όπως ο Έλον Μασκ, αναπαράγουν τη φωτογραφία και έχει ασφαλώς και αυτό τη σημασία του. Ο Τραμπ γίνεται... σύμβολο.

{https://x.com/elonmusk/status/1812258574049157405}

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν σταμάτησε όλες τις πολιτικές δηλώσεις και πλέον αλλάζει όλες τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιστεύοντας ξεκάθαρα ότι είναι ακατάλληλο να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη στιγμή και να επικεντρωθεί στην καταδίκη του τι συνέβη.

Πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα –άνθρωποι που συμφωνούν σε πολύ λίγα πράγματα– συμφωνούν στο ότι η βία δεν έχει θέση σε μια Δημοκρατία.

Οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον έσπευσαν να καταγγείλουν τη βία και δήλωσαν ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους στενότερους συμμάχους και υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν ήδη τον Μπάιντεν για τη βία.

Ο Τζ. Ντ. Βανς, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής προαλειφόμενος για να γίνει υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, ενοχοποίησε χθες Σάββατο τη «ρητορική» του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την επίθεση οπλοφόρου σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια.

«Δεν πρόκειται (...) για απλό μεμονωμένο περιστατικό. Το κεντρικό πρόταγμα της εκστρατείας Μπάιντεν είναι πως ο Τραμπ είναι αυταρχικός φασίστας, που πρέπει να σταματηθεί με κάθε κόστος. Αυτή η ρητορική οδήγησε απευθείας στην απόπειρα δολοφονίας του», υποστήριξε μέσω X ο γερουσιαστής της αμερικανικής δεξιάς, που εκλέγεται στο Οχάιο.

Ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια ο δράστης

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

#ΗΠΑ #Τραμπ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
apopeira-dolofonias-trab-allazei-ta-dedomena-ton-eklogon-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα
Απόπειρα, Τραμπ, Αλλάζει, ΗΠΑ,apopeira, trab, allazei, ipa