Χατζηδάκης: Πρόγραμμα «μαμούθ» για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα σπίτια

Στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, περιλαμβάνονται ισχυρές δράσεις για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα υπάρχει πρόγραμμα «μαμούθ» για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα σπίτια, το οποίο θα κάνει το Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον να φαίνεται μικρό, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στο καλοκαίρι

θα παρουσιαστεί το Εξοικονομώ κατ’ οίκον 3.

Σχετικά με το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως δίνονται ισχυρότερα κίνητρα στα φθηνότερα αυτοκίνητα, καθώς και για τα σκούτερ και τα ποδήλατα.

Όπως είπε, για τους φορτιστές έχει γίνει συμφωνία με τις εταιρείες των εθνικών οδών μέχρι το 2021 να υπάρχει πλήρες δίκτυο, ενώ έχει γίνει συζήτηση και με τους δήμους. Ανέφερε ακόμα ότι για τους φορτιστές σε πολυκατοικίες η ρύθμιση είναι ίδια με αυτή του φυσικού αεριού.

Τουρκία

Για την στάση της Τουρκίας έκανε λόγο για κλιμάκωση από την πλευρά της, ωστόσο όπως είπε η «τακτική της δεν μας αιφνιδιάζει, είμαστε σε ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει συμμάχους τόσο στην ΕΕ όσο και την περιοχή, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η Ελλάδα να είναι δύναμη ειρήνης για την περιοχή.

Μιλώντας για τον αγωγό East Med ανέφερε ότι έχει προχωρήσει η επικύρωση της κατασκευής του και περνάμε στα επόμενα στάδια, σημειώνοντας ότι «εξελίσσεται κανονικά το πρόγραμμα για τις παραχωρήσεις, προχωράμε στα σχέδιά μας, πέρα από τους τακτικισμούς της Τουρκίας».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «δεν υποτιμούμε τίποτα, αλλά κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα της Ελλάδας».

Κωστής ΧατζηδάκηςΤαμείο Ανάκαμψηςενεργειακή εξοικονόμησηΕξοικονομώ κατ’ Οίκον
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χατζηδάκης, Πρόγραμμα,chatzidakis, programma