Χρηματιστήριο: Κλείνει ανοδικά την εβδομάδα με «ράλι» ΑΔΜΗΕ

Με θετικά πρόσημα ξεκινάει η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σήμερα (16/6) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά ο Γενικός Δείκτης, ανεβαίνει κατά 0,34% στις 1.272,64 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 15,49 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει μικρή άνοδο 0,10% στις 3.086,50 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει κατά 0,21% στις 1.022,71 μονάδες.

Συνεδρίαση ελεγχόμενου profit taking ήταν η χθεσινή (15/6) στο Χρηματιστήριο Αθηνών,

με τους επενδυτές να «μαζεύουν» δυνάμεις και να ρευστοποιούν σε τίτλους, οι οποίοι έχουν υπεραποδώσει και σε μερικές περιπτώσεις έχουν «σπάσει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται εν μέρει η ρευστοποίηση, μια σειρά από μετοχές όπως του ΑΔΜΗΕ, που σημειώνει «ράλι» μετά τα σημαντικά χθεσινά αποτελέσματα, με τα καθαρά κέρδη τριμήνου να ανέρχονται στα 14,8 εκατ. ευρώ, εξισορροπούν το ταμπλό.

Στο μεταξύ μετά την Fed, που ανακοίνωσε μεν το πάγωμα των επιτοκίων στο 5%-5,25%, αλλά προανήγγειλε νέες αυξήσεις, χθες ήταν η σειρά της ΕΚΤ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοίνωσε όπως ήταν αναμενόμενο αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάση και ως επί το πλείστον, η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε νέες αυξήσεις από τον Ιούλιο, προκειμένου να φτάσει ο πληθωρισμός στο επιθυμητό 2%.

Κατά τα άλλα, το θετικό επενδυτικό κλίμα των ημερών στις ελληνικές αγορές, ενισχύεται και από την πολιτική σταθερότητα στο δρόμο προς τη δεύτερη κάλπη, που θα εξασφαλίσει την «πολυπόθητη» επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με σπασμένα τα «φρένα» συνεχίζεται το ράλι της Wall Street, καθώς οι δείκτες S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν χθες σε θετικό έδαφος και κοντά στα υψηλά της ημέρας για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, διευρύνοντας το υψηλό 14 μηνών που έχουν σημειώσει εδώ και λίγες μέρες.

Αντίστοιχα, στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει και πάλι το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο -0,1%.Τέλος, μικρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Το ταμπλό στο Χ.Α

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές «στο πράσινο» βρίσκονται η ΑLPHA BANK (+0,23%) και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+0,20%), ενώ πτωτικά κινούνται η ΕΤΕ (-0,77%) και η ΕUROBANK (-0,32%).

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,70%), της ΑΔΜΗΕ (+3,64%), ΕΠΣΙΛΟΝ (+1,12%), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (+0,65%), ΟΠΑΠ (+0,49%).

Στον αντίποδα, διολισθαίνουν οι μετοχές της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (-6,67%), ΙΝΤΡΑΛΟΤ (-5,97%), ΟΛΘ (-1,63%), ΡΕΒΟΙΛ (-0,63%) και ΣΠΕΙΣ (-0,56%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση (σύνολο μετοχών του Χ.Α.).

ΑΔΜΗΕΧρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός Δείκτηςμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα