Χρηματιστήριο: Πιθανό βαρόμετρο η επίδοση του ΑΕΠ για τον δείκτη

Άνοδο κατά 0,09% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 904,09 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67,1 εκ. ευρώ.

Η συνεδρίαση κινήθηκε με σχετική συναλλακτική υποτονικότητα σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης, με το πρόσημο του Γ.Δ. να εναλλάσσεται από θετικό σε αρνητικό και με επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλου (ΜΟΗ κ.α.) να διαμορφώνουν στις δημοπρασίες την τελική επίδοση που ήταν με οριακά θετικό πρόσημο καθώς οι τράπεζες υστέρησαν πάλι.

Με τις

ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται με επιφυλακτικότητα και πλαγιοκαθοδικά. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώθηκαν στο 3,76%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-1,28%) κατέγραψε απώλειες με την Alpha Bank (- 2,70%) να υποαποδίδει.

Απώλειες ακόμη κατέγραψε η ΕΕΕ (-1,41%), η Βιοχάλκο (-1,20%), ο Σαράντης (-1,50%), η Quest (-1,18%), η Aegean (-1,19%) και η Lamda (-1,32%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η Motor Oil (+2,40%), ο Ελλάκτωρ (+2,38%), το Jumbo (+2,43%), η Τενέργα (+2,95%), ο Μυτιληναίος (+0,98%) και η ΕΛΧΑ (+0,75%).

Απολογιστικά 39 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 54 εκείνων που υποχώρησαν. Στις 12μμ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει σήμερα τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου που

αναμένεται να καταγράφουν επίδοση υψηλότερη εκείνης του 2ου εξαμήνου (+7,7%) καθώς θα ενσωματωθούν οι υψηλές ταξιδιωτικές εισπράξεις της καλοκαιρινής περιόδου.

Το συνεχιζόμενο των τραπεζών αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από αντίρροπες κινήσεις άλλων δεικτοβαρών τίτλων επιτρέποντας στο Γ. Δ. να διατηρηθεί πάνω από τις κρίσιμη στήριξη των 900 μονάδων.

Όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η επίδοση του ΑΕΠ είναι ενδεχόμενο να αποτελέσει το θετικό καταλύτη για μια απόπειρα ανοδικής κίνησης με την πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 907 μονάδες.

Γενικός ΔείκτηςΧρηματιστήριο ΑθηνώνμετοχέςΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΑΕΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα