Δάνεια €1 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2022- Πού χορηγήθηκαν

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι χορηγήσεις νέων δανείων προς επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο, με το μεγαλύτερο μέρος να απορροφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις άντλησαν δάνεια ύψους 544 εκατ. ευρώ, έναντι 475 εκατ. ευρώ που άντλησαν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων τραπεζικών δανείων κατευθύνθηκε στη μεταποίηση (268 εκατ. ευρώ) και ακολουθεί το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με εκταμιεύσεις 199 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων δανείων κατευθύνθηκε στη μεταποίηση (268 εκατ. ευρώ), ενώ ακολούθησε ο κλάδος χονδρικού

και λιανικού εμπορίου με εκταμιεύσεις δανείων 199 εκατ. ευρώ. άνω του 1 δισ. ευρώ χορήγησαν οι τράπεζες το α΄ τρίμηνο του έτους με το μεγαλύτερο μέρος να απορροφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιστρέφοντας την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων στις νέες χρηματοδοτήσεις.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη στατιστική βάση δεδομένων AnaCredit (analytical credit datasets), που δημοσιεύει η ΤτΕ, με βάση τα οποία οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις άντλησαν το α΄ τρίμηνο του 2022 δάνεια ύψους 544 εκατ. ευρώ έναντι 475 εκατ. ευρώ που άντλησαν οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

δανειαΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα