Κίνητρα για ασφάλιστρα για σεισμούς και φυσικές καταστροφές στο μεσοπρόθεσμο

Τη γνωστοποίηση ότι στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα συμπεριληφθεί η δαπάνη που θα προβλέπει την έκδοση ασφαλίστρων νοικοκυριών για σεισμούς, φυσικές καταστροφές και λοιπές καταστροφές έκανε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Θα δοθούν δηλαδή οικονομικά

κίνητρα για να επιλέξουν οι πωλήτες την ιδιωτική ασφάλιση για σεισμούς, φυσικές καταστροφές και λοιπές καταστροφές.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές είναι ένα γεγονός», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε «για το λόγο αυτό και στο μεσοπρόθεσμο που εξετάζει η κυβέρνηση θα υπολογιστεί η δαπάνη για την έκδοση ασφαλίστρων για σεισμούς, φυσικές καταστροφές και λοιπές καταστροφές, προκειμένου να έρθουν πολύ περισσότερα χρήματα από την παραγωγή ασφαλίστρων και να προστατευτούν οι κατοικίες». «Είναι μια προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «με το νέο νομοσχέδιο γίνονται πιο ανταποδοτικές οι εισφορές και προσφέρεται μεγαλύτερη ελευθερία. Ειδικά για τη δυνατότητα επιλογής κλάσης δίνονται κίνητρα για μεγαλύτερη σύνταξη».

«Ήδη, από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, οι φορολογούμενοι θα δουν μείωση 1% στις ασφαλιστικές εισφορές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εντός τετραετίας η σύμπραξη ιδιωτικής – επικουρικής ασφάλισης

Για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και την συνεργασία της με τον ασφαλιστικό κλάδο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας «όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε, αλλά με αυτόν που μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά μας».

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η συνεργασία της ιδιωτικής ασφάλισης με την επικουρική ασφάλιση, κάτι που αποτελεί και βασικό πυλώνα της πολιτικής μας. Σε βάθος τετραετίας θα συζητηθεί με τους θεσμούς, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που έχει μεγάλες επιπτώσεις στα δημοσιονομικά του κράτους», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΔΙΤ για την υγεία

Εστιάζοντας στον τομέα των συμβάσεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ΣΔΙΤ στην υγεία «τόσο στην πρωτοβάθμια υγεία, όσο και για διαγωνισμούς για διαγνωστικά κέντρα και management σε κάποια νοσοκομεία». «Με αυτό τον τρόπο θα γίνει κατανοητό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει τον ιδιωτικό τομέα ως αντίπαλο», σημείωσε ο υπουργός.

Χαρά Κάνδηλα

ΕΑΕΕΆδωνις Γεωργιάδηςυπουργός Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΣΔΙΤεπικουρική ασφάλισηασφαλιστικό νομοσχέδιο
Keywords
Τυχαία Θέματα