Δεδομένη η...αποχώρηση Μπάιντεν-Καμάλα Χάρις ή κάποιος άλλος απέναντι στον Τραμπ;

Δεδομένη θεωρείται πλέον από τα πιο αξιόπιστα ΜΜΕ στις ΗΠΑ η αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Η συζήτηση άνοιξε μετά το καταστροφικό πρώτο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ και κορυφώθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Πολιτικοί αναλυτές, αλλά και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών έκριναν πως μετά την απόπειρα δολοφονίας η αναμέτρηση γίνεται ακόμη πιο σκληρή και ο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Την ίδια ώρα οι πιο σημαντικοί χορηγοί των Δημοκρατικών "απείλησαν" πως θα κόψουν τη χρηματοδότηση κι έτσι ο Μπάιντεν που κόλλησε και κορονοϊό αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ο αναλυτής Μαρκ Χαλπερίν, μετέδωσε την Παρασκευή στο Newsmax πως η ανακοίνωση της αποχώρησης Μπάιντεν είναι πια θέμα χρόνου. Θα γίνει είτε το Σαββατοκύριακο, είτε το αργότερο τη Δευτέρα.

Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι ποιος ή ποια θα πάρει τη θέση του Μπάιντεν στην προεκλογική κούρσα.

Η Καμάλα Χάρις είναι ασφαλώς το πρώτο φαβορί, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρξει απευθείας ανάθεση. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν δηλαδή κι άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα για να βρεθούν απέναντι στον Τραμπ.

Κι επειδή η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ είναι ήδη γεμάτη εκπλήξεις, ας μη ρισκάρουμε μία σαφή πρόβλεψη, αν και όπως προαναφέραμε η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχει σαφές προβάδισμα.

#Μπάιντεν #Τραμπ #Χάρις #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
dedomeni-iapochorisi-bainten-kamala-charis-i-kapoios-allos-apenanti-ston-trab.htm
Τυχαία Θέματα