Δείχνουν ανθεκτικότητα παρά το… ναυάγιο Genesis τα κρυπτονομίσματα

Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (20/1), παρά τις πληροφορίες ότι η Genesis κατέθεσε αίτημα πτώχευσης.

Το Bitcoin δεν… πτοείται και διαπραγματεύεται πάνω από τα 21.000 δολάρια, ενώ ανθεκτικότητα επιδεικνύει και το Ethereum.

«Η αγορά φαίνεται ότι περίμενε το αίτημα πτώχευσης της Genesis τις τελευταίες 48 ώρες.Με την Genesis

να υποβάλει αίτηση πτώχευσης, αυτό αφαιρεί ένα “βαρίδι” από την αγορά και οι επενδυτές κρυπτογράφησης μπορούν επιτέλους να επικεντρωθούν στα θεμελιώδη στοιχεία», εξήγησε ο Markus Thielen , επικεφαλής στρατηγικής και έρευνας στον πάροχο υπηρεσιών κρυπτογράφησης Matrixport.

Η απειλή για χρεοκοπία της Genesis ήταν μεγάλη από τότε που ο πάροχος δανείων κρυπτονομισμάτων «πάγωσε» τις αναλήψεις μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX τον Νοέμβριο.

Οι φόβοι μετάδοσης του ναυαγίου FTX κράτησαν την αγορά κρυπτονομισμάτων υπό πίεση τους τελευταίους δύο μήνες του 2022, ακόμη και όταν οι μακροοικονομικοί αντίθετοι άνεμοι έγιναν ευνοϊκοί και τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου ανέβηκαν.

«Όλοι ήξεραν ότι ερχόταν», είπε ο Mike Alfred, επενδυτής και ιδρυτής της επενδυτικής πλατφόρμας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Eaglebrook Advisors, αναφερόμενος στη σταθερότητα των τιμών στην αγορά.

Προειδοποίησε ωστόσο για συνεχιζόμενη ροή κακών ειδήσεων. «Υπάρχουν άλλες 2-4 εταιρείες που είναι αφερέγγυες όσον αφορά τη ρευστότητά τους και θα χρειαστεί πιθανώς ένα σοκ από την πραγματική οικονομία για να αποκαλυφθεί αυτό. Η αύξηση των επιτοκίων σε συνδυασμό με μια σημαντική άνοδο της μεταβλητότητας και/ή την έκδοση κρατικού χρέους θα μπορούσε να πλήξει μερικές ακόμη εταιρείες», επεσήμανε.

Η αγορά κρυπτογράφησης γνώρισε μια ανάταση αυτόν τον μήνα, με το Βitcoin και τον Ethereum να κερδίζουν 27% και 29% αντίστοιχα.

«Ο όγκος συναλλαγών έχει αρχίσει να αυξάνεται ξανά στο blockchain Ethereum και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κρυπτονομίσματα να ξεπερνούν τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι αμερικανικές μετοχές κατά +25% από την αρχή του έτους», σημείωσε ο Thielen.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin παραμένει πάνω από τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins ανέρχεται στο 41,4%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στα 975 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin ενισχύεται 1,95% στα 21.114,59 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 2,83% στα 1.558,99 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 3,33% στα 21,32 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 3,03% στο 0,33840000 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 2,57% στα 5,82 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 1,66% στο 0,08129133 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 4,28% στο 0,00001145 δολάριο.

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα