Debate Μπακογιάννη-Δούκα: Τι είπαν για Μεγάλο Περίπατο, αστυνόμευση, αντιπλημμυρικά, προσβασιμότητα
Ένα ντιμπέιτ με σημαντικές αλλαγές έλαβε χώρα απόψε (11/10) ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή (15/10), καθώς οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων είχαν το δικαίωμα να μιλούν και μεταξύ τους. Η τηλεμαχία πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ, με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά και ερωτώντες τον Μάκη Προβατά και τη Λήδα Μπόλα.
Οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες εκ των οποίων η μία
Μεγάλος Περίπατος, πράσινο, καθαριότητα
«Χρυσή ευκαιρία το αποψινό ντιμπέιτ να πείσουμε και οι δύο να έρθουν περισσότεροι Αθηναίοι να ψηφίσουν» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την έναρξη της τηλεμαχίας με τον Χάρη Δούκα.
Ο Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της καθαριότητας της πρωτεύουσας λέγοντας ότι έχουμε ανανεώσει όλο μας τον στόλο ενώ προσέθεσε ότι έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση. Όπως είπε υπάρχουν απορριμματοφόρα μόνο για τους μπλε κάδους ενώ έχουμε και καφέ κάδο.
Σε ερώτηση του Χάρη Δούκα για τον Μεγάλο Περίπατο και το κόστος του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η Ομόνοια δεν στοίχισε τίποτα, το Σύνταγμα 1, 5 εκατ. ευρώ και η Πανεπιστημίου λιγότερο από 3 εκατ. Ανέφερε ότι έχω κάνει την αυτοκριτική μου και είναι σαφές σε όλους ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και σε κάποια άλλα μεγάλα έργα που προχώρησαν χωρίς προβλήματα, όπως ανέφερε, όπως ο Λυκαβηττός.
Από την πλευρά του ο κ. Δούκας τόνισε ότι «χαίρομαι που έβαλα στη συζήτηση το πράσινο και τις παιδικές χαρές και ότι η συζήτηση πια είναι για την πρόσβαση στην ψυχαγωγία».
Σε σχέση με το πού θα βρεθεί χώρος για όλα όσα έχει εξαγγείλει ο κ. Δούκας τόνισε ότι υπάρχει απόφαση για 24 οικόπεδα. «Επιλογή το θέμα του πρασίνου και για αυτό θα χρησιμοποιήσω κάθε σπιθαμή» υπογράμμισε.
Σε παρέμβασή του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η Αθήνα θέλει ξεκάθαρες απαντήσεις και αναφέρθηκε σε εργοστάσιο που γκρεμίστηκε στα Σεπόλια κι έγινε πάρκο.
Εγκληματικότητα, αστυνόμευση, κάμερες
«Η ασφάλεια είναι η βάση και οι κάμερες είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να συμφωνήσουμε. Ναι στις κάμερες. Δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικούς σε κάθε γειτονιά, πόσο μάλλον που έχουμε κάμερες νέας γενιάς οι οποίες πιάνουν ακόμα και την ηχορύπανση», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς αναφορικά με τους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας και την χρήση και εμπορία ναρκωτικών, την ασφάλεια στις γειτονιές, και το ενδεχόμενο χρήσης καμερών.
«Για να κρατήσεις μία πλατεία να είναι ασφαλής θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καθαρή δεύτερον να είναι φωτισμένη και τρίτον να έχει κόσμο (…) Οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά μου», δήλωσε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας, ερωτηθείς αναφορικά με το αν είναι αρκετός ο φωτισμός της Αθήνας προς επίλυση του ζητήματος της ασφάλειας κι αν ο ίδιος είναι υπέρ της χρήσης καμερών.
Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας σημείωσε: «Σε πάρα πολλές πλατείες όπως στην Αμερικής και στην Αττική και στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν συνέβαινε τίποτα από αυτά τα τρία. Ο φωτισμός είναι ζητούμενο και είδα ότι το 2023 ήταν διαθέσιμα 34 εκατομμύρια για φωτισμό και από αυτά αξιοποιήθηκαν μόλις τα 4 εκατομμύρια. Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά και υπάρχουν χρήματα τα οποία δεν απορροφούνται. Το πρόβλημα με την δημοτική αστυνομία είναι πρόβλημα της δημοτικής αρχής. Πριν λίγα χρόνια ήταν 1.000 δημοτικοί αστυνομικοί, τώρα είναι ελάχιστοι. Στην Κυψέλη -για παράδειγμα- είναι μόλις δύο στον άγιο Παύλο σε μια 24ωρη βάρδια. Είναι πολύ σημαντικό, η δημοτική αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί».
Ακολούθως, σε παρέμβασή του ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε, σχετικά: «Η δημοτική αστυνομία δεν ασχολείται με την εγκληματικότητα. Δεν είμαστε Νέα Υόρκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεργάζεται. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να ενισχυθεί, ήταν 1.200 οι δημοτικοί αστυνομικοί. Τώρα είναι λιγότεροι – από 400 έχουν αυξηθεί, έχουν και νέο εξοπλισμό. Το 2019 είχα δει περιπολικό της αστυνομίας που έμπαιναν οι άνθρωποι από το παράθυρο – τόσο “πίσω από τον ήλιο” ήμασταν. Τώρα ευτυχώς δεν είμαστε εκεί, αλλά προχωρούν οι νέες προσλήψεις – 180 με το υπουργείο Εσωτερικών. Να συμφωνήσουμε όμως μαζί να διεκδικήσουμε κι άλλες».
Ακραία καιρικά φαινόμενα
«Η προηγούμενη δημοτική αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα έχει αφήσει σε εκκρεμότητα μία μελέτης. Επιλέξαμε να μην προχωρήσουμε με αυτή, γιατί σήμερα θα μιλούσαμε μόνο για τα συμπεράσματα της μελέτης, αν και εφόσον είχε ολοκληρωθεί. Γειτονιά – γειτονιά χαρτογραφήσαμε 41 σημεία επικινδυνότητας σε όλη την πόλη – κάποια τα αντιμετωπίσαμε και λειτούργησαν πάρα πολύ καλά με την νεροποντή, για παράδειγμα στο Θησείο και τα Πετράλωνα, κάποια άλλα τα δρομολογήσαμε και (…) κάποια άλλα έχουν μείνει στο σχέδιό μας για την ερχόμενη πενταετία.
Δεν περιμένουμε κανέναν Daniel για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σε ερώτηση αναφορικά με την θεματική ενότητα «Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα» και ειδικότερα τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της στην περίπτωση που έπληττε την Αθήνα.
«Είναι ντροπή να λέει ο κ. Μπακογιάννης ότι η Αθήνα δεν είναι Βόλος, να έρχεται πολύ κατεβασμένη η κακοκαιρία Daniel και μετά από δύο μέρες από την δήλωση αυτή, να κρατιούνται γυναίκες στη Βασιλίσσης Σοφίας από έναν στύλο για να μην τους πάρει το ρέμα αλλά και στο μετρό του Ευαγγελισμού», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας, απαντώντας στον κ. Μπακογιάννη. «Η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη, γιατί δεν υπάρχει μελέτη. Τονίζω τα θέματα της ανθεκτικότητας είναι θέματα επιστημονικά που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και επιστημονικά», επισήμανε ο κ. Δούκας.
«Είμαστε μέσα στην κλιματική κρίση, τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα, γι’ αυτό έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς η πόλη της Αθήνας θα γίνει περισσότερο ανθεκτική. (…) Συγκεκριμένα έργα υποδομής όπως είναι η συμπαγείς χώροι πράσινου. (…) Για εμάς η ανθεκτικότητα είναι απαραίτητη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η Αθήνα θα έχει σοβαρά θέματα με τις κακοκαιρίες», πρόσθεσε ο κ. Δούκας.
Στην ερώτηση στο κ. Δούκα, «αν αναλάβετε όλες τις αρμοδιότητες στον επόμενο Daniel, δεν θα υπάρχουν καταστροφές, δεν θα δούμε αυτά τα φαινόμενα;», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε μεταξύ άλλων: «Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να προβλέψει τέτοια κακοκαιρία. Όμως, δεν θα πω ποτέ ότι το φαινόμενο αυτό θα συμβαίνει κάθε 400 χρόνια. (…) Ακόμα και σε μια απλή καταιγίδα χρειάζεσαι το απλό χώμα για να απορροφήσει το νερό».
Ο κ. Δούκας υπογράμμισε: «Πρέπει να φτιάξουμε μια συνολική μελέτη – σφουγγάρια για να απορροφούν το νερό της βροχής, να χρησιμοποιήσουμε σαν ασπίδες με δέντρα τους λόφους της Αθήνας, και τα πέντε βουνά της Αθήνας για να δημιουργήσουμε επιμέρους ασπίδες για τις μεγάλες νεροποντές και κάνουμε αντίστοιχες πράσινες διαδρομές που να οριοθετούν τα νερά εκεί που χρειάζεται», ενώ συμπλήρωσε ότι όλα αυτά είναι επίκαιρα γιατί υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. (…) Προκύπτει ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα από το Ταμείο αυτό έχει ζητήσει ο Δήμος αθηναίων ακριβώς για να αντιμετωπίσει την συνθετότητα της πόλης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων;».
«Αφού συμφωνούμε, γιατί τα χαλάμε; Συμφωνούμε απολύτως για την κλιματική κρίση, μάλιστα το βλέπετε κι εσείς ο ίδιος ότι εμείς ήδη τρέχουμε και ήδη δουλεύουμε κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά, από τα αντιπλημμυρικά του Λυκαβηττού μέχρι τα αντιπλημμυρικά στο λόφο του Στρέφη» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι «είναι κρίμα να επαναλαμβάνουμε τα λάθη των παλαιότερων και να διαφωνούμε για λόγους σκοπιμοτήτων για το προφανές που είναι, όχι το αύριο το παιδιών μας, αλλά το δικό μας σήμερα».
Κόντρα για τον Μεγάλο Περίπατο
«Η αρχική σύλληψη ήταν σωστή αλλά η υλοποίηση έχει λάθη, αδυναμίες και κενά […] Ναι ταλαιπωρήσαμε και εξοργίσαμε […] Τώρα το έργο αποζημιώνει, υπάρχουν πολλά δέντρα και υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.
Σαν καθηγητής εξοργίζομαι είναι μια απλή διαπλάτυνση, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας. «Μάλιστα στο αριστερό του κομμάτι νομίζω ότι έχει -στη διαπλάτυνση που κάνατε- ένα πρόβλημα, η κλίση και δεν είναι προς το δρόμο αλλά προς το υπόλοιπο πεζοδρόμιο και θα δημιουργήσει πρόβλημα».
«Δεν ήταν καπρίτσιο δικό μου», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε ότι το έργο έγινε έχοντας ως βάση μελέτες. «Δεν το κάναμε μόνοι μας υπήρχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε σε άλλο σημείο ο Κώστας Μπακογιάννης.
Σε άλλο σημείο ο Χάρης Δούκας είπε ότι «δεσμεύομαι ότι θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας». «Και δεσμεύομαι λοιπόν ότι θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν λίγο περισσότερο άνετα» τόνισε.
Προσβασιμότητα, μεταναστευτικό
«Η Αθήνα είναι μία εχθρική πολύ κι εμείς τέσσερα χρόνια τώρα δίνουμε τη μάχη μας να την κάνουμε λίγο πιο φιλική. Το μεγαλύτερο σοκ που εγώ υπέστην όταν μπήκα το Σεπτέμβρη του 2019 στο γραφείο του δημάρχου, ήταν ότι τα σχολεία δεν είχαν πρόσβαση για ανθρώπους και παιδιά με αναπηρία», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς σχετικά με την Αθήνα και την δύσκολη πρόσβαση όσων έχουν πρόβλημα, ακόμα και τον ηλικιωμένων.
Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά με αναπηρία δεν μπορούσαν να πάνε στην Αθήνα σχολείο. Αυτή τη στιγμή προχωράει και τελειώνει το έργο σε δεκάδες σχολεία με ράμπες, αναβατόρια, τουαλέτες για παιδιά με αναπηρία. Συνεχίζουμε στο δημόσιο χώρο, έχουμε κάνει σε πάνω από 60 δρόμους νέα πεζοδρόμια, έχουμε κάνει 30 πεζοδρόμους, 10 πλατείες και προχωράμε για να μπορέσει να γίνει η Αθήνα επιτέλους ασφαλής. Επόμενο βήμα: στις ράμπες αναπήρων βάζουμε αισθητήρες ώστε όταν ένα αυτοκίνητο παρκάρει να καλείται η δημοτική αστυνομία. Επόμενο βήμα: στις νέες παιδικές χαρές να υπάρχουν και παιχνίδια για τα παιδιά με αναπηρία, είναι μεγάλη υπόθεση. Είδα το γιο μου έξι χρονών να παίζει σε μία παιδική χαρά με ένα παιδάκι με αναπηρία κι αισθάνθηκα πολύ καλά. Εννοείται ότι όλοι μας αθλητικοί χώροι είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμα, ένα “βουνό” να ανέβουμε».
«Δεν μπορεί να υπάρχει απίστευτη εισροή μεταναστών, με διακινητές, διακινδυνεύοντας την ζωή και των ανθρώπων αυτών. Αλλά δεν είναι το δίλημμα ασφάλεια η ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε ο Χάρης Δούκας, ερωτηθείς για την παρουσία των μεταναστών στην πόλη.
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είναι δύο κατηγοριών: η παράνομη και η νόμιμη μετανάστευση και προφανώς η χώρα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Μπορεί να υπάρχει μία νέα προσέγγιση που λέει ότι βεβαίως θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα μαγαζιά τους, να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Μου έλεγαν ότι υπάρχουν άνθρωποι στον Άγιο Παντελεήμονα που μπορούν να βγουν το πρωί μόνο, για την εκκλησία. Αν δε βοηθάς στην κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων, δημιουργείς προβλήματα γκετοποίησης. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να μπορέσουμε στους ανθρώπους που είναι νόμιμα εδώ, να τους δώσουμε μία δυνατότητα που θα τους δώσει νόημα ζωής και θα τους βοηθήσει να βρουν μια προοπτική και να ζήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, θα διασφαλίσουμε ότι σε όλες τις γειτονιές η ασφάλεια θα πηγαίνει μαζί με την δημοκρατία και την ελευθερία».
Κυκλοφοριακό, πολιτισμός
«Οτιδήποτε απασχολεί τους πολίτες, απασχολεί και τον δήμαρχο» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σε ερώτηση σχετικά με την θεματική ενότητα «Πολιτισμός» και ειδικότερα με τη «μεγάλη ταλαιπωρία (κυκλοφοριακό πρόβλημα και έλλειψη parking) που συνήθως συνεδεύει ένα μεγάλο πολιτιστικό event».
«Με έχετε ακούσει να λέω ότι πρέπει να έχουμε νόμο, ο οποίος ξεκάθαρα θα ορίζει ότι σε εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες δεν θα κλείνει ο δρόμος, για τίποτα και για κανέναν. (…) Σε συνεργασία με την Τροχαία έχουμε καταφέρει να το ρυθμίσουμε» συνέχισε.
«Η αναρχία που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον καθρέφτη της αναρχίας στο θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης ενώ πρόσθεσε το εξής: «Θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα. Είναι σημαντικό γιατί θα μας επιτρέπει να οργανωθούμε, από τις πιάτσες ταξί, από τις λεωφορειολωρίδες έως και την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς». «Ένα πάρκινγκ τουλάχιστον σε κάθε δημοτική κοινότητα» είπε κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Μπακογιάννης.
«Τα προβλήματα των γκράφιτι τα βλέπουμε. Υπάρχει μία άλλη προσέγγιση στις γειτονιές της Βαρκελώνης. Αποφασίζουν να αναπτύξουν με διάφορους τρόπους την εικόνα τους ανοίγοντας ένα δημόσιο διάλογο και έρχονται διάφοροι καλλιτέχνες και φαντασιώνονται διάφορες οπτικές των γειτονιών. Έπειτα, οι καλλιτέχνες υλοποιούν αυτά τα σχέδια με ένα τρόπο συνεργατικό, με ένα τρόπο συμμετοχικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο λείπει συνολικά στην Αθήνα», είπε ο Χάρης Δούκας, σε ερώτηση σχετικά με το πώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν «τις μουτζούρες» – όχι τα γκράφιτι καλλιτεχνών – που καταστρέφουν τα κτήρια της πρωτεύουσας αλλά και τα κόμματα που «κάνουν αφισορύπανση η οποία είναι παράνομη».
Αποχή, κομματική στήριξη
«Το πιο σημαντικό για μένα είναι η αποχή. Γιατί ανεξαρτήτου αποτελέσματος, το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής ήταν μια μαζική επιβεβαίωση και μία πολύ μεγάλη αναγνώριση και του έργου και του σχεδίου μας», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ελεύθερη τοποθέτησή του, ενώ πρόσθεσε:
«Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος. Μόνο στεναχωρημένος μπορεί να είναι με τόσο μεγάλη αποχή. Η απάντησή μου σε αυτό ξέρετε ήταν ότι ζήτησα και ευχαριστώ τον κ. Δούκα που συμφώνησε αμέσως. Το ήξερα. Θα το κάνει γιατί και εκείνος το ήθελε από πριν να γίνει αυτό το debate. Και αν καταφέρουμε να πείσουμε έστω και έναν Αθηναίο παραπάνω να πάει στην κάλπη, θα αξίζει τον κόπο όλη αυτή η συζήτηση.
«Όταν στις 3 Αυγούστου αποφάσισα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, φτιάξαμε μια νέα δημοτική πρόταση, καθαρά αυτοδιοικητική. Από τους 177 δημοτικούς συμβούλους το 50% είναι ΠΑΣΟΚ -από όπου προέρχομαι κι εγώ- και το υπόλοιπο 50% είναι από την πολιτική οικολογία, την Αριστερά, την κεντροαριστερά των δικαιωμάτων», τόνισε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας και συμπλήρωσε:
«Και δημοτικές παρατάξεις μας τίμησαν και μας τιμούν με τη στήριξή τους. Άρα λοιπόν, βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει, αλλά δεν είναι μια παράταξη ΠΑΣΟΚ. Είναι μια παράταξη αυτοδιοικητική και μια πρόταση αυτοδιοικητική που απαντάει στα προβλήματα όλων των Αθηναίων».
ΜπακογιάννηςΔούκαςΔήμος Αθηναίων- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Γιατί οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα μειώνονται σε σύγκριση με τη μεγάλη της αντίπαλο BYD
- Η εδραιωμένη κυριαρχία της Apple στη Gen Z και τι σημαίνει για το μέλλον της εταιρείας
- Βούλτεψη: Στα επιτεύγματα της ΕΕ το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Κοζάνη: Τις επόμενες ημέρες "ανοίγει" για τα βαρέα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων
- Επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ
- Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους εφοπλιστές
- Μπάιντεν: Παρακολουθούμε την κατάσταση στο Ισραήλ
- Μ. Τραυλού: Η εθνική ευεργεσία στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές
- ΟΟΣΑ:Ετοίμασε συνθήκη που θα αντικαταστήσει τους εθνικούς ψηφιακούς φόρους
- First Global – ΔΕΗ Team Greece: Τρίτη θέση για το ρομπότ της εθνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Σιγκαπούρη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Βούλτεψη: Στα επιτεύγματα της ΕΕ το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους εφοπλιστές
- Το ζήτημα των υποκλοπών έθεσε στο Στρασβούργο ο Τσίπρας
- Διχάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Δούκας- Παπαδάκης: Σεβαστές οι επιλογές
- Νέα άνοδος στις ευρωαγορές μετά το «άλμα» 11μήνου
- Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος μίας κοπέλας ελληνικής καταγωγής
- «Πλάτη» Μητσοτάκη σε Μπακογιάννη και Πτωχό
- Τριαντόπουλος: Ο πρωτογενής τομέας της Θεσσαλίας θα ορθοποδήσει
- Ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να συνδράμει στην ψηφιακή ασφάλεια κρίσιμων υποδομών
- Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Τελευταία Νέα Reporter
- Debate Μπακογιάννη-Δούκα: Τι είπαν για Μεγάλο Περίπατο, αστυνόμευση, αντιπλημμυρικά, προσβασιμότητα
- «Χτύπημα» της Χαμάς στη Χάιφα- Λάθος συναγερμός για το Λίβανο
- Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Τραυλού: Στάση ζωής η εθνική ευεργεσία για τους Έλληνες εφοπλιστές
- Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος μίας κοπέλας ελληνικής καταγωγής
- Βούλτεψη: Στα επιτεύγματα της ΕΕ το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους εφοπλιστές
- Νέα άνοδος στις ευρωαγορές μετά το «άλμα» 11μήνου
- «Πλάτη» Μητσοτάκη σε Μπακογιάννη και Πτωχό
- Το ζήτημα των υποκλοπών έθεσε στο Στρασβούργο ο Τσίπρας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Βρετανία: Η British Airiways διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας
- ΗΠΑ: Υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής ο Στιβ Σκάλις
- Η εδραιωμένη κυριαρχία της Apple στη Gen Z και τι σημαίνει για το μέλλον της εταιρείας
- ΟΟΣΑ:Ετοίμασε συνθήκη που θα αντικαταστήσει τους εθνικούς ψηφιακούς φόρους
- Στόλτενμπεργκ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του
- Ιεράπετρα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Βασιλική
- Μ. Τραυλού: Η εθνική ευεργεσία στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές
- ΒΙΚΟΣ: Αύξηση πωλήσεων αλλά μείωση κερδοφορίας το 2022
- Με την «ψυχή στο στόμα» η πρόκριση του Παναιτωλικού στο Κύπελλο
- Αλ. Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Οι παράνομες παρακολουθήσεις προσβάλλουν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου