Δένδιας: Πρόταση συνέχισης μεταρρυθμίσεων, ομαλότητας, σταθερότητας και σοβαρότητας

«Εμείς τοποθετούμαστε με μετριοφροσύνη, με μετριοπάθεια, χωρίς καμία αλαζονεία, λέμε ότι η δική μας πρόταση είναι η καλύτερη, μια πρόταση συνέχισης μεταρρυθμίσεων, ομαλότητας, σταθερότητας, σοβαρότητας και από εκεί και πέρα η κοινωνία θα κρίνει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών (Β3) Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα (15/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Για

το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

Καταρχάς είναι ένα τραγικό συμβάν για το οποίο νομίζω όλη η ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη, αλλά όπως πολύ καλά είπατε, όχι μόνον η ελληνική κοινή γνώμη, εάν δει κανείς διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα όπου είναι μία από τις πρώτες ειδήσεις. Είναι συγκλονισμένοι, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές, πόσες ήδη ξέρουμε ότι χάθηκαν και πόσες ακόμη θα βρεθούν ότι χάθηκαν.

Έχω επανειλημμένως πει και εγώ και άλλοι Υπουργοί ότι πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση του φαινομένου, όχι μόνο στις ακτές της Αφρικής αλλά και στην υποσαχάρια Αφρική και πέραν της υποσαχάριας Αφρικής. Και όταν λέω «αντιμετώπιση του φαινομένου» δεν εννοώ μόνο τα αστυνομικά μέτρα κατά των παράνομων διακινητών, που είναι απαραίτητο να υπάρξουν, αλλά και αναπτυξιακή προσπάθεια στις χώρες αυτές, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες απασχόλησης που να αποτρέπουν τους ανθρώπους αυτούς από το να μπουν σε κίνδυνο ζωής για να έρθουν για ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Εάν δεν γίνουν όλα αυτά και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να χαλάσει τα πολλά χρήματα που ήδη επενδύει εκεί με πιο αποδοτικό τρόπο, θα ζούμε τέτοιες τραγωδίες. Λυπάμαι που το λέω.

Μιλάμε για χρόνια μπροστά. Μπορούν να γίνουν όμως συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με συγκεκριμένο τρόπο, που μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο μέχρι να φτάσει η ήπειρος αυτή σε ένα σημείο οικονομικής ανάπτυξης που να μην χρειάζεται αυτού του τύπου τις ροές. Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, μετανάστευση θα υπάρχει πάντοτε. Και από την άλλη, κάτι που ήδη έκανε η Νέα Δημοκρατία, έχει υπογραφεί μία τέτοια σύμβαση για παράδειγμα με την Αίγυπτο, μπορούμε να διευκολύνουμε την νόμιμη μετανάστευση. Δηλαδή τους ανθρώπους αυτούς που μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη και να καλύψουν υπαρκτές κενές θέσεις εργασίας που οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να απασχοληθούν σε αυτές.

Για τη Ροδόπη

Παρότι δεν είμαι πλέον Υπουργός Εξωτερικών, να μου επιτρέπετε πάντα να έχω την αντίληψη του Υπουργού Εξωτερικών και στα εθνικά θέματα – και αυτό το θεωρώ εθνικό θέμα – να τοποθετούμαι με ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν απολύτως και μόνο στον δημόσιο διάλογο. Και μάλιστα σε έναν προεκλογικό δημόσιο διάλογο. Από εκεί και πέρα, πάρα πολλά είναι απολύτως γνωστά σε όλους και εναπόκειται στον καθέναν από εμάς – και αναφέρομαι στο κάθε κόμμα – να περιφρουρεί σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό και τα δικά του ψηφοδέλτια, αλλά και διάφορες άλλες διαδικασίες. Και υπάρχει ένα κριτήριο, διότι εγώ τον πατριωτισμό οιουδήποτε δεν τον αμφισβητώ: Το εθνικό συμφέρον λέω πάντα. Δηλαδή, ποιο είναι το κριτήριο; Καθένας υποψήφιος βουλευτής, με τον τρόπο που αυτός το αντιλαμβάνεται, να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, όχι άλλο συμφέρον. Αυτή είναι η οροθετική γραμμή. Και πρέπει κάθε κόμμα, τους δικούς του υποψηφίους να τους τοποθετεί επί τη βάσει αυτής της αξιολογικής κρίσης. Νομίζω ότι στον διάλογο που διεξήχθη και ο Πρωθυπουργός και ο κ. Σκέρτσος είπαν αυτά που έπρεπε να πουν. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι σωστά η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί ως κατακλείδα ότι αυτό το θέμα εν πάση περιπτώσει έχει εξαντληθεί.

Για την υποθετική περίπτωση που η Τουρκία κατηγορούσε την Ελλάδα για παρέμβαση στο εσωτερικό της

Η Τουρκία με τους διωγμούς της δεκαετίας του ‘50 και του ‘ 60 «φρόντισε» ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί ανάλογο ζήτημα. Η ελληνική κοινότητα αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη αριθμεί ελάχιστες χιλιάδες ανθρώπους σε μία πόλη περίπου 20 εκατομμυρίων. Κατά συνέπεια, τέτοιο θέμα, δεν τίθεται. Η Τουρκία να κατηγορήσει δηλαδή την Ελλάδα για ανάμειξη στα εσωτερικά της. Δεν μπορεί να το κάνει και αν ήθελε να το κάνει. Αλλά και αυτό το δεύτερο δεν μου προκύπτει.

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τι ζητά η Νέα Δημοκρατία από τον ελληνικό λαό

Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να αλλάξει άποψη, είναι σεβαστή η άποψή του και εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να την κρίνουμε. Εμείς τι λέμε; Λέμε ότι δεχόμαστε ως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το προηγούμενο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και θα θέλαμε να το επαναλάβουμε. Εάν είναι δυνατόν να το βελτιώσουμε, τόσο το καλύτερο.

Τι περιμένουμε; Εμείς περιμένουμε να υπάρχει μία σύγκριση γιατί εδώ έχουμε ένα μοναδικό φαινόμενο. Η ελληνική κοινωνία συγκρίνει δύο πρώην Πρωθυπουργούς και δύο κυβερνήσεις που υπήρξαν στο παρελθόν, εμάς τα τελευταία χρόνια και πριν, την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και από εκεί και πέρα να αποφασίσει. Εμείς τοποθετούμαστε με μετριοφροσύνη, με μετριοπάθεια, χωρίς καμία αλαζονεία, λέμε ότι η δική μας πρόταση είναι η καλύτερη, μια πρόταση συνέχισης μεταρρυθμίσεων, ομαλότητας, σταθερότητας, σοβαρότητας και από εκεί και πέρα η κοινωνία θα κρίνει. Τι ζητάμε, ποιο είναι για εμάς το ζητούμενο; Μια πλειοψηφία που να μας επιτρέψει να κυβερνήσουμε. Γιατί δεν είναι μόνο η αυτοδυναμία ξέρετε, μία αυτοδυναμία - το έχω ζήσει αυτό στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2009 - μίας ή δύο ψήφων. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου νέο Υπουργό Δικαιοσύνης να διαπραγματεύεται την ύπαρξη κυβέρνησης έναντι επαρχιακού ειρηνοδικείου. Αυτό δεν ωφελεί την χώρα.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1669394224666509426}

Νίκος ΔένδιαςAlphaναυάγιοΡοδόπηΕλληνοτουρκικάεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
dendias-protasi-synechisis-metarrythmiseon-omalotitas-statherotitas-kai-sovarotitas.htm
Τυχαία Θέματα