Δημητρακόπουλος: Φοβούνται απαγωγή της Καϊλή από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ

Σε εκπομπή του Alpha μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος λίγες στιγμές προτού ανακοινωθεί η τελική απόφαση αναφορικά με το αν θα μείνει προφυλακιστέα ή όχι με τον ίδιο να επισημαίνει ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου θετικό από πλευράς Εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος είπε λίγες στιγμές μετά την ακρόαση από το Bελγικό Δικαστήριο:

«Είναι γεγονός ότι δεν είμαι αισιόδοξος

για την έκβαση της δίκης. Αυτή η υπόθεση δεν είχε αντικείμενο την ενοχή ή όχι της Εύας Καϊλή για τα αδικήματα που της καταλογίζουν, αλλά το αν θα διατηρηθεί η απόφαση προφυλάκισης ή όχι. Και από τα ερωτήματα και ιδιαίτερα από την εισήγηση του Εισαγγελέα θα έλεγα ότι, όχι απλά το κλίμα δεν ήταν καλό, αλλά ότι προϋπήρχε στο μυαλό του η απόφασή του να παραμείνει η κ. Καϊλή προφυλακιστέα.

Δεν έχει καμία σημασία αν η Καϊλή είναι μητέρα

Στην ερώτηση του Δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με το αν θα αξιοποιηθεί ως ελαφρυντικό η μητρική της ιδιότητα ο δικηγόρος της απάντησε:

«Εάν πηγαίναμε στο Βέλγικο δικαστήριο με την προοπτική να παρακαλέσουμε να αφήσουν ελεύθερη την κυρία Καϊλή με την αιτιολογία ότι έχει δίχρονο παιδί καλύτερα να μην πηγαίναμε. Ο κ. Εισαγγελέας είπε συγκεκριμένα ότι το γεγονός ότι έχει παιδί δεν έχει καμία αξία. Ωμά, έτσι το είπε και επειδή το ξέραμε κάναμε μια νομική ανάλυση για ποιο λόγο δεν πρέπει να κρατηθεί η κ. Καϊλή».

Φοβούνται ενδεχόμενη απαγωγή της από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ

«Με βάση το Βελγικό Δίκαιο», συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος «για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι ή να θεωρείται ύποπτος φυγής ή να υπάρχει ο κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερος να καταστρέψει τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο Εισαγγελέας φοβάται για το πρώτο ενδεχόμενο και έχει ενδιαφέρον και η τεκμηρίωσή του. Διότι η κ. Καϊλή είπε από την πρώτη στιγμή ότι εγώ θέλω να έχω κατ οίκον περιορισμό, να έχω ένα τηλέφωνο μόνο, καμία άλλη ηλεκτρονική συσκευή και δεχόμαι αυτό το τηλέφωνο να παρακολουθείται επισήμως από την αστυνομία και να μην έχω καμία άλλη επαφή πέρα από το παιδί μου. Άρα με αυτή τη λογική δεν μπορεί να είσαι ύποπτος φυγής με αυτά τα μέτρα.

Ο κ. Εισαγγελέας είπε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα διότι οι αστυνομικές δυνάμεις του Κατάρ, θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να κάνουν απαγωγή στην κ. Καϊλή και να την πάνε στο Κατάρ.

Εγώ τότε του απάντησα ότι με αυτή τη λογική μπορεί να στείλουν στρατεύματα οι Καταριανοί για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να απαγάγουν την κ. Καϊλή και εκεί πέρα μειδίασε μέχρι και η ίδια η Πρόεδρος του Δικαστηρίου», κατέληξε.

ΔημητρακόπουλοςΚαϊλήΚατάρQATARGATE
Keywords
Τυχαία Θέματα