Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφιος ΣΥΡΙΖΑ- Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ανεβασμένο ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέροντα ευρήματα περιλαμβάνει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha. Στην πρόθεση ψήφου αξιοσημείωτη είναι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο νούμερο και η ταυτόχρονη άνοδος του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Όσο για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο Νίκος

Ανδρουλάκης φαίνεται σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα να έχει το πάνω χέρι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν είναι "τελειωμένος" ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ξεκινώντας από την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% με άνετο προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων αν και πεσμένη από το 28,3% των ευρωεκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα ανεβάζοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας 13,2%. Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9,9%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,7%, Νίκη 3,8%, Πλεύση 3,3%, Φωνή Λογικής 3,4%.

ΠΑΣΟΚ

Η Alco μέτρησε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με περίπου τα μισά άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν και στις εκλογές του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη. Με βάση τις απαντήσεις αυτών των συγκεκριμένων ατόμων ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 28,7%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 9,4% και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Ν. Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

Στα πιθανά δίδυμα του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, η Alco ανιχνεύει τα εξής:

Ανδρουλάκης με Δούκα κερδίζει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,8% έναντι 33,1% του δημάρχου Αθηναίων με αναποφάσιστους το 23,1%.

Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου και πάλι κερδισμένος με 44% εμφανίζεται ο κ. Ανδρουλάκης έναντι 31,4% της αντιπάλου του. Αναποφάσιστο δηλώνει το 24,6%.

Τέλος, στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Γερουλάνου και πάλι κερδίζει ο νυν προεδρος του ΠΑΣΟΚ με 46,8% έναντι 27,7% του αντιπάλου του και αναποφάσιστους το 25,5%.

ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχουν "κλειδώσει" οι υποψηφιότητες, η Alco ζήτησε από τους ερωτηθέντες να πουν με ποιο πρόσωπο εκτιμούν ότι το κόμμα θα μπορούσε να ανακάμψει.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 11% απάντησε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 10% ο Στέφανος Κασσελάκης και αμέσως μετά οι: Σωκράτης Φάμελλος με 6%, Παύλος Πολάκης 6%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει. Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται πιο πιθανό να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος από το 31% των ερωτηθέντων. Το 15% εκτιμά ότι το πρόσωπο αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, το 9% επιλέγει Σ. Φάμελλο, το 7% Νίκο Παππά, το 6% τον Π. Πολάκη.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι στο ερώτημα αν θεωρούν ότι σωστά έγινε πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

#δημοσκόπηση #Πασοκ #ΝΔ #alco #Alpha
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-alco-monopsifios-syriza--provadisma-androulaki-sto-anevasmeno-pasok.htm
Τυχαία Θέματα