Εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών- Βγάζει αντίδραση η ΕΤΕ

Χωρίς διαφοροποίηση σε σχέση με τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και το σημερινό (16/9) ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ΓΔ να κινείται πέριξ του κλεισίματος της Παρασκευής (1415-1421 μονάδες) με εναλλαγές προσήμων και τον τζίρο στα γνωστά χαμηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου (12 εκ έως τις 11:50).

Ξεχωρίζει θετικά ο ΑΔΜΗΕ +2,5% μετά τις ενδείξεις για λύση στο θέμα

της διασύνδεσης με την Κύπρο, η ΕΤΕ +1,6% αντιδρώντας από το ξυλοκόπημα του μήνα (-8,2% από 2.9.24) και η ΚΡΙ +2,8% σε νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου (+15,8% στα έσοδα και +24% στα καθαρά κέρδη) και την αναπροσαρμογή προς τα πάνω των εκτιμήσεων για πωλήσεις και κέρδη σύνολου έτους (245 εκ έσοδα και +2,5 εκ στα κέρδη από τα προβλεπόμενα).

Θετική η εικόνα – για άλλη μια συνεδρίαση - σε ΤΙΤΑΝ +0,79% και ΤΕΝΕΡΓ +0,1% που αυξάνει όγκους όσο πλησιάζει η τελική ημερομηνία για ολοκλήρωση του deal.

Στον αντίποδα ξεχωρίζει αρνητικά η ΑΡΑΙΓ -1,3% ενώ και η γνωστή πεντάδα που έχει στηρίξει όλο το καλοκαίρι την αγορά (ΕΕΕ,ΟΤΕ,ΟΠΑΠ,ΔΕΗ & ΜΥΤΙΛ) υποχωρούν από -0,2% έως -0,8%.

Στις ειδήσεις τις ημέρας, υπάρχουν πληροφορίες για έκδοση από την ΕΥΡΩΒ σε νέο πράσινο Ομόλογο 6ετούς διάρκειας (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Συντήρηση δυνάμεων παρατηρείται στην Ευρώπη με οριακές μεταβολές (Dax -0.25%).

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#σχόλιο_αγοράς #ΧΑ #Χρηματιστήριο_Αθηνών #χρηματιστήριο #τζίρος #μετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
enallages-prosimon-sto-chrimatistirio-athinon--vgazei-antidrasi-i-ete.htm
Τυχαία Θέματα