Έντονη προεκλογική κινητικότητα στα κόμματα- Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη

08:24 4/1/2023 - Πηγή: Reporter

Πρωινή σύσκεψη για τις εκλογές είναι προγραμματισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη (3/1). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες φαίνεται πως έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και προχωρούν στη "χαρτογράφηση" των πολιτικών εξελίξεων.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, αλλά η κυβέρνηση φορτσάρει τον προεκλογικό σχεδιασμό.

Αυτό που θέλει ο Πρωθυπουργός είναι η προετοιμασία για τις εκλογές να συνδυαστεί με

συνέχιση του κυβερνητικού έργου, το οποίο περιλαμβάνει 30 νομοσχέδια με αμιγώς κοινωνικό πρόσημο μέχρι τις κάλπες.

Ο στόχος ασφαλώς δεν είναι εύκολος, αλλά αυτή είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παράλληλα θα συνεχίσει τις περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κομοτηνή, Κοζάνη, Ιωάννινα και Λάρισα είναι οι πρώτοι του σταθμοί για το 2023.

Την ίδια ώρα η εκλογική επιτροπή της ΝΔ περνά από “κόσκινο” τις λίστες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Οι τελευταίες υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα έχουν θέσει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ σε εγρήγορση, ώστε να μην επαναληφθούν επιλογές που θα δώσουν "βήμα" για κριτική στην αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μετά τις παρακολουθήσεις ποντάρει πολύ στην υπόθεση Χειμάρα για να πλήξει το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, βέβαια υπάρχει έντονη κριτική για την ακρίβεια, αλλά και για το θέμα των πτυχίων των ηθοποιών, για το οποίο ανέλαβε πρωτοβουλίες και το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συναντά αντιπροσωπεία καλλιτεχνών.

Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης αναμένεται να αυξήσει τις εξορμήσεις στην επαρχία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή από τη Βραζιλία αναμένεται να "φορτσάρει" με περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα πιέσει τη Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, που ο Πρωθυπουργός ακόμα δεν αποκαλύπτει.

Πάντως, πλέον θεωρείται βέβαιο πως δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές πριν από τον Απρίλιο. Εξελίξεις "μετά τον Απρίλιο" είπε πως θα έχουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ για την 1η Απριλίου ορίστηκε και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από τότε, μέχρι το καλοκαίρι οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές, με εξαίρεση ασφαλώς το Πάσχα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

εκλογέςΕΛΛΑΔΑΝΔΣΥΡΙΖΑΠασοκ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα