ΕΟΔΥ: Προτάσεις για επιχειρήσεις Rent a Car, λεωφορείων στον τουρισμό

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις με τουριστικά λεωφορεία (ΤΕΟΜ/Τουριστικά Γραφεία), Rent a Car κτλ δίνουν τα πρωτόκολλα, που ετοίμασε ο ΕΟΔΥ και θα προταθούν στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, για τα λεωφορεία

προτείνονται τα εξής:

Τοποθέτηση πολυκαρβονικού υλικού (plexiglass) για τον οδηγόΧρήση προστατευτικού εξοπλισμού (απλή χειρουργική μάσκα, γάντια) για τον οδηγόΑντισηπτικό κατά την είσοδο.Επίσης να εισέρχονται από μπροστά και να εξέρχονται από πίσω για να μην διασταυρώνονται μεταξύ τους οι επιβάτες.Μείωση της χωρητικότητας στο ήμισυ.Πολύ καλός καθαρισμός και απολύμανση μετά από κάθε μεταφορά.Χρήση μάσκας για όλους τους επιβαίνοντες σε μεταφορικά μέσα.

Rent a Car/Moto

- Πολύ καλός καθαρισμός και απολύμανση μετά από κάθε μεταφορά.

- Ειδικότερα, σύμφωνα με τη με αρ. Δ1α/ΦΠ.οικ.27815 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’1647/03.05.2020) για τα μέτρα προστασίας σε επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα:

Οχήματα μέχρι 7 θέσεων, μεταφορά δύο επιβάτη πλέον του οδηγού.Οχήματα 8 ή 9 θέσεων, μεταφορά 3 επιβατών, πλέον του οδηγούΕπιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους.

Για την υπηρεσία ΕΙΧ με οδηγό:

Οχήματα μέχρι 5 θέσεων, μεταφορά ενός επιβάτη πλέον του οδηγού. Κατ’εξαίρεση επιτρέπεται η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον αυτός είναι συνοδός ατόμου που χρήζει βοήθειαςΟχήματα 6 ή 7 θέσεων, μεταφορά 2 επιβατών, πλέον του οδηγούΟχήματα 8 ή 9 θέσεων, μεταφορά 3 επιβατών, πλέον του οδηγούΕπιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν πέραν του οδηγού μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους.τουριστικά λεωφορείαυγειονομικά πρωτόκολλαrent a carΕθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα