Επαναδρομολογήσεις πλοίων λόγω Χούθι: Δυσοίωνες οι προβλέψεις των ναυτιλιακών εταιριών

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και η σχεδόν μόνιμη πλέον απειλή υποχρεώνει πολλές εταιρίες να μεταβάλλουν τα προγράμματα των πλοίων τους σε ένα θαλάσσιο διάδρομο ζωτικής σημασίας για το εμπόριο ανατολής-δύσης.

Ο συνεχής επανασχεδιασμός των ταξιδιών των φορτίων όπως είναι φυσικό αυξάνει τις τιμές των ναύλων και ταυτόχρονα προκαλεί συμφόρηση στα ασιατικά και ευρωπαϊκά λιμάνια.

Οι τελευταίες αλλαγές στην δρομολόγηση πλοίων σημειώθηκαν την εβδομάδα που συμπληρώνεται σήμερα (21/7) και είναι οι ακόλουθες:

CMA CGM

Ο γαλλικός

ναυτιλιακός όμιλος ανέστειλε τα περισσότερα ταξίδια στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά εξακολουθεί να στέλνει ορισμένα φορτία κατά περίπτωση, όταν είναι δυνατή η συνοδεία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Η γαλλική εταιρία εκτιμά ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εν λόγω περιοχή θα διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμη.

DIANA SHIPPING

Τα πλοία της εταιρείας αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ με τις διελεύσεις να είναι κατά 40% μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να αποφεύγουν την περιοχή, όπως κάνουν και πολλές άλλες εταιρίες.

EURONAV

Η βελγική εταιρεία δεξαμενόπλοιων ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023 έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει τα ταξίδια των πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι νεωτέρας.

EVERGREEN

Η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει ανακοινώσει ότι τα πλοία της που εκτελούν περιφερειακά δρομολόγια προς λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας θα κινηθούν σε ασφαλή ύδατα, ενώ τα πλοία που πρέπει να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα θα επαναδρομολογηθούν γύρω από την Αφρική.

FRONTLINE

Ο νορβηγικός όμιλος διαχείρισης δεξαμενόπλοιων αποφεύγει ήδη εδώ και πολύ καιρό την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

GRAM CAR CARRIERS

Η νορβηγική εταιρία μεταφοράς οχημάτων έχει περιορίσει δραστικά τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα.

HAFNIA

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία δήλωσε στις 12 Ιανουαρίου ότι σταμάτησε όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς ή εντός του στενού Bab al-Mandab.

HAPAG-LLOYD

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η οποία τον Ιανουάριο αποφάσισε να δρομολογήσει τα πλοία της γύρω από την Αφρική μέχρι νεωτέρας, αναφέρει ότι δεν αναμένει ότι η ναυτιλία θα ξαναρχίσει τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα, ακόμη και αν επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και Ισραήλ.

#Χούθι #Πλοία #ναυτιλιακές
Keywords
Αναζητήσεις
epanadromologiseis-ploion-logo-chouthi-dysoiones-oi-provlepseis-ton-naftiliakon-etairion.htm
Τυχαία Θέματα
Επαναδρομολογήσεις, Χούθι, Δυσοίωνες,epanadromologiseis, chouthi, dysoiones