Επανέρχεται στα $61.000 το Bitcoin «ελπίζοντας» σε μειώσεις επιτοκίων

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε την Πέμπτη (22/8), ακολουθώντας μια ευρύτερη αύξηση στις αγορές, εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, τα οποία δίνουν κίνητρα στους επενδυτές.

Ειδικότερα, το Bitcoin αυτή την στιγμή κινείται ανοδικά κατά +2.91% στα $61,205.7 ανακάπτοντας από τις χθεσινές απώλειες. Yπενθυμίζεται πως το νόμισμα «παρασύρθηκε» σε ένα στενό εύρος συναλλαγών για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομάδας και αγωνίστηκε να παραμείνει πάνω από τα 60.000 δολάρια.

Το SOL της Solana, το BNB της BNB Chain και το XRP

ενισχύθηκαν κατά 2% και 4% αντίστοιχα, ενώ ο αιθέρας (ETH) ακολούθησε την ανοδική πορεία και κινείται με αύξηση 1,75% στα $2,634.14.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Νοέμβριο του 2022, η τιμή του bitcoin (BTC) έχει αυξηθεί σχεδόν 300% από τα χαμηλά περίπου 15.470 $. Αυτή η αξιοσημείωτη ανοδική τάση αμφισβητείται τώρα από ένα διαφαινόμενο σήμα «στοχαστικής υπεραγορασμένης ύφεσης», σύμφωνα με τεχνική ανάλυση της Fairlead Strategies.

Αν και το Bitcoin έχει κερδίσει 21% από τότε που επανεξέτασε το επίπεδο κάτω των 50.000 δολαρίων στις 5 Αυγούστου, η τιμή του δυσκολεύτηκε να διατηρηθεί πάνω από τα 62.000 δολάρια. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει πλήρως και τώρα διαπραγματεύεται μόλις 1% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών στις 16 Ιουλίου.

Γενικά, το Bitcoin αντιμετωπίζει αρκετές αντικρουόμενες τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων παραγώγων που αντικατοπτρίζουν το χαμηλό ενδιαφέρον των αγοραστών και των μακροοικονομικών δεικτών που υποδηλώνουν ότι οι έμποροι απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά συνέπεσαν με μια αξιοσημείωτη πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, η οποία απαιτεί ισχυρότερη ζήτηση.

Στην ουσία, οι traders είναι πλέον πρόθυμοι να δεχτούν χαμηλότερες αποδόσεις σε περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, πιθανώς αντανακλώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη στρατηγική της Federal Reserve (Fed) για τον περιορισμό του πληθωρισμού χωρίς να προκαλέσει ύφεση. Η Fed αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια στις 18 Σεπτεμβρίου, αφού διατήρησε τα επιτόκια πάνω από το 4% από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μετοχές και ομόλογα ενόψει της οικονομικής αβεβαιότητας

Η ισχυρή ζήτηση για κρατικά ομόλογα, που συνήθως θεωρείται η ασφαλέστερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δεν συνεπάγεται απαραίτητα εμπιστοσύνη στην αγοραστική δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ. Εάν οι επενδυτές αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τη δημοσιονομική θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως μη βιώσιμη λόγω του συνεχώς αυξανόμενου χρέους της, η αρχική τους αντίδραση πιθανότατα θα είναι να αναζητήσουν προστασία σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Εάν αυτό το σενάριο ξεδιπλωθεί, οι επενδυτές Bitcoin μπορεί να έχουν λόγο να ανησυχούν βραχυπρόθεσμα παρά τις γενικά ανοδικές μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Υψηλές οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων μετά τα πρακτικά της Fed, αλλά επιστρέφουν οι φόβοι για ύφεση

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve στα τέλη Ιουλίου έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τάσσονται υπέρ των χαμηλότερων επιτοκίων.

Οι traders διχάστηκαν για μια μείωση 25 ή 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την CME Fedwatch.

Ταυτόχρονα, τα στοιχήματα για χαμηλότερες μειώσεις επιτοκίων ενισχύθηκαν από την απότομη αναθεώρηση προς τα κάτω των στοιχείων μισθοδοσίας για το έτος έως τον Μάρτιο του 2024, η οποία έδειξε ότι η αγορά εργασίας ήταν πολύ πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Ωστόσο, τα χαμηλότερα επιτόκια παρουσιάζουν ένα θετικό περιβάλλον για κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα, αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι traders θα κινηθούν επιφυλακτικά, διατηρώντας τις ισορροπίες, καθώς υπάρχει ακόμα ο φόβος του sell-off στις αρχές του μήνα.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #Μείωση_επιτοκίων #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
epanerchetai-sta-61000-to-bitcoin-elpizontas-se-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα