Επέστρεψε στα $61.000 το Bitcoin, με το «βλέμμα» στον Πάουελ

Ανοδικά κινούνται τα κρυπτονομίσματα την Τρίτη (20/8), μία ημέρα μετά τη «βουτιά» του bitcoin στα 58.000 δολάρια κάνοντας προσπάθειες να «συμβαδίσουν» με τις παγκόσμιες μετοχές οι οποίες επιστρέφουν προς τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αφού ξεπέρασαν τον φόβο για την ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.



Ειδικότερα, τα Bitcoin ETFs κατέγραψαν πάνω από 61 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές, το υψηλότερο ποσό από τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της SoSoValue. Το IBIT της BlackRock ηγήθηκε των

εισροών με 92 εκατ. δολάρια, ενώ το BITB της Bitwise κατέγραψε εκροές ύψους 25 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, η ιαπωνική Metaplanet ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκλήρωσε άλλη μια αγορά BTC αξίας 3,4 εκατ. δολαρίων (500 εκατ. ιαπωνικά γεν), ανεβάζοντας τις συνολικές της συμμετοχές σε bitcoin στα 360,368 BTC.

Τα σημαντικότερα tokens ακολούθησαν, με το XRP και το BNB της BNB Chain να σημειώνουν άλμα άνω του 7% και το SOL της Solana και το ADA της Cardano να κερδίζουν 4%. Αντίθετα, το Toncoin (TON) υποχώρησε κατά 0,8% τις τελευταίες 24 ώρες.

Να σημειωθεί παρόλα αυτά, πως αυτή την στιγμή το Bitcoin κινείται ανοδικά κατά 3,86% στα $60,691.1 δολάρια. Αλλά παρά τα πρόσφατα κέρδη, το Bitcoin παρέμεινε κοντά σε ένα εύρος συναλλαγών που παρατηρήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, καθώς το token αγωνίστηκε να σημειώσει νέα υψηλά επίπεδα, ενώ το ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση μειώθηκε.

Να σημειωθεί πως οι αγορές Bitcoin και κρυπτογράφησης αυξήθηκαν παράλληλα με τις παγκόσμιες αγορές, η οποία είδε τους δείκτες της Wall Street να καταγράφουν ισχυρά κέρδη τη Δευτέρα. Το κλίμα κινδύνου βελτιώθηκε εν μέσω της αυξανόμενης πεποίθησης ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, με τους εμπόρους να τοποθετούνται για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, όπως έδειξε το CME Fedwatch.

Ενώ όλα δείχνουν πως η αρνητικότητα στην αγορά ξεκινάει σιγά-σιγά να υποχωρεί, ορισμένοι traders παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν την Παρασκεύη, για την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Ο Πάουελ αναμένεται να επιβεβαιώσει μια στροφή προς τη μείωση του κόστους δανεισμού τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg, ένα βήμα που ιστορικά έχει ενισχύσει το ανοδικό κλίμα μεταξύ των εμπόρων. Ωστόσο, το πτωτικό «συναίσθημα» παραμένει μεταξύ ορισμένων.

#κρυπτονομίσματα #δολάρια_ΗΠΑ #οικονομική_ύφεση #Bitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
epestrepse-sta-61000-to-bitcoin-me-to-vlemma-ston-paouel.htm
Τυχαία Θέματα