Επιχειρείται εκ νέου διάσωση του Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα

Nέα προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Sounion, που παραμένει αγκυροβολημένο 72 ν.μ. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης θα πραγματοποιηθεί από ναυαγοσωστικό πλοίο και ένα ρυμουλκό.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια δύο ρυμουλκών που έσπευσαν σε πρώτη φάση για τη ρυμούλκηση του ελληνόκτητου τάνκερ, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι ελληνικό ναυαγοσωστικό πλοίο, στο οποίο επιβαίνει ειδική ναυαγοσωστική ομάδα με εξειδικευμένο εξοπλισμό, πλησιάζει στο σημείο. Το ναυαγοσωστικό πλοίο και το

ρυμουλκό συνοδεύονται από την ελληνική φρεγάτα Ψαρά και πολεμικό πλοίο της Γαλλίας, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια διάσωσης του Sounion και του φορτίου του.

Η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου τάνκερ, που μεταφέρει 150.000 τόνους ιρακινού αργού πετρελαίου με τελικό προορισμό τους Αγίους Θεοδώρους, δεν ήταν μέχρι στιγμής εφικτή, λόγω της ύπαρξης μικρής έκτασης φωτιάς στο κατάστρωμά του από τις 27 Αυγούστου και των υψηλών θερμοκρασιών.

Επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι ανέφερε ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» πάρθηκε μπροστά στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή.

Η Ερυθρά Θάλασσα παραμένει επικίνδυνη για αρκετά πλοία που δέχονται επιθέσεις.Το πλοίο δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του, το οποίο αποτελείται από 23 Φιλιππινέζους και δύο Ρώσοιυς, να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί. Ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

#ΤΑΝΚΕΡ #επίθεση #ΕΡΥΘΡΑ_ΘΑΛΑΣΣΑ: #Χούθι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιχειρείται, Sounion, Ερυθρά Θάλασσα,epicheireitai, Sounion, erythra thalassa