Επιφυλακτικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο- Σε άνοδο οι τράπεζες

Συγκρατημένα κινείται ο Γενικός Δείκτης κατά το άνοιγμα της σημερινής (9/12) συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει μικρή άνοδο 0.04% και διαπραγματεύεται στις 915.73 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 7,98 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) καταγράφει οριακές απώλειες -0,03% στις 2217.97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ανεβαίνει για τρίτη διαδοχική μέρα κατά 0.69% και βρίσκεται στις 629.83 μονάδες.

Μετριασμένες κινήσεις

κάνουν μέχρι στιγμής οι επενδυτές, ενώ όπως είθεισται στο τέλος της εβδομάδας προχωρούν σε ελαφριές ρευστοποιήσεις προκειμένου να καρπωθούν μέρος των κερδών του θετικού τριημέρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τράπεζες παραμένουν ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να μην εκφράζουν επί του παρόντος τις ανησυχίες τους αναφορικά με τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση για τα επιτόκια και την επιβράβευση των συνεπών δανειστών.

Όσον αφορά τα διεθνή χρηματιστήρια, στη Wall Street μπήκε ένα «φρένο» μετά από πέντε σερί αρνητικές συνεδριάσεις, ενώ στις ευρωαγορές παρατηρούνται μεικτά πρόσημα μέχρι στιγμής, αφού προβληματίζει η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στον αντίποδα οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν κέρδη, αφού έπιασαν τόπο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της Κίνας για χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην Covid-19 και επιτάχυνσης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα για τον τραπεζικό δείκτη, η ALPHA BANK βρίσκεται στο +0.35%, η ΕΤΕ (+0.77%), η EUROBANK (+0.53%) ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ που βρίσκεται στο +1,50%.

Άνοδος καταγράφεται και στα διυλιστήρια με τα ΕΛΠΕ να κινούνται θετικά στο +0.79% και τη ΡΕΒΟΪΛ (+2,36%), ενώ αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές της ΛΑΜΔΑ (+0.63%) , αλλά και της ΔΕΗ (+0,30%).

Αντίθετα πτωτικά κινούνται κατά το άνοιγμα το JUMBO με -1.90%, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (-1.11%), ο ΟΤΕ ( -0.47%), αλλά και ο ΟΠΑΠ με -0,45%.

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΤΡΑΠΕΖΕΣΓενικός Δείκτηςμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα