Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street-Ανοδικό ξεκίνημα για Dow Jones

18:05 2/3/2020 - Πηγή: Reporter

Νωθρό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, καθώς στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Δευτέρας, οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν μικτά πρόσημα. Οι επενδυτές της Wall Street προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εφιαλτικής εβδομάδας, ωστόσο προς το παρόν δείχνουν ανήμποροι να το καταφέρουν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% και διαμορφώνεται στις 25.499,97 μονάδες. Στον αντίποδα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14% στις 2.950,08

μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,18% στις 8.551,53 μονάδες.

Παράλληλα, πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το ανοδικό τους ξεκίνημα, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τα σημερινά κέρδη της ασιατικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι επενδυτές βασίζονται πλέον στην αποφασιστική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση από την εξάπλωση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε σήμερα ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,4% «με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο», σε σύγκριση με την εκτίμηση για ανάπτυξη 2,9% πριν το ξέσπασμα της επιδημίας.

ΗΠΑσυναλλαγέςΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗευρωπαϊκά χρηματιστήρια ΟΟΣΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα