Έρευνα του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Λύτρας

Την πειθαρχική έρευνα για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την ομολογία του ότι βιαιοπράγησε κατά της γυναίκας του.

Με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τόσο της τακτικής ανακρίτριας όσο και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ως προς την απόφαση του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την

απολογία του στην ανακρίτρια για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του. Του απαγορεύτηκε να πλησιάζει την άτυχη γυναίκα.

«Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε, στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

#Λύτρας #Αρειος_Πάγος
Keywords
Αναζητήσεις
erevna-tou-areiou-pagou-giati-afethike-eleftheros-o-lytras.htm
Τυχαία Θέματα