Ερντογάν: Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας που έκρινε ότι η μετατροπή του 1934 σε μουσείο ήταν παράνομη.

O

Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα, στο οποίο αναφέρεται ότι ελήφθη η απόφαση να τεθεί η Αγία Σοφία υπό τον έλεγχο της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ντιγιανέτ) και να ξανανοίξει για θρησκευτική λατρεία, ενώ στο κοινοβούλιο, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν ενώ διαβαζόταν το διάταγμα.

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην Αγία Σοφία για να γιορτάσουν την απόφαση.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΑγία Σοφία
Keywords
Τυχαία Θέματα