Ευνοϊκός… άνεμος για το Ethereum τον Ιούνιο- Τα 3 σημεία-κλειδιά

Η απόδοση του Ethereum τον Ιούνιο μπορεί να επηρεαστεί κυρίως από 3 βασικούς παράγοντες: την πρόοδο σχετικά με τα Ethereum spot ETF, τα θετικά νέα ενόψει των αμερικανικών εκλογών και δείκτες της αγοράς, επισημαίνει ο επικεφαλής αναλυτής της Bitget, Ράιαν Λι.

Πρόοδος στα Ethereum spot ETF

Στα τέλη Μαΐου, η SEC ενέκρινε την αίτηση 19b-4 για το ETF

Ethereum, σε ένα σημαντικό ορόσημο στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ο 19b-4, που θεσπίστηκε από την SEC, έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει τους τίτλους που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, αντιπροσωπεύοντας ένα κρίσιμο βήμα για την παροχή στους επενδυτές ενός ρυθμιζόμενου επενδυτικού καναλιού για το Ethereum. Ωστόσο, το ETH ETF εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση της δήλωσης εγγραφής S-1, η οποία περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη διαχείριση του ETF. Μόλις εγκριθεί η δήλωση εγγραφής S-1, η διαπραγμάτευση μπορεί να ξεκινήσει επίσημα.

Η αγορά αναμένει ότι το ETH ETF θα μπορούσε να εισαχθεί με επιτυχία σε 2-3 εβδομάδες ή το πολύ σε 1 έως 2 μήνες. Αυτά τα θετικά νέα είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο, οδηγώντας ενδεχομένως σε βραχυπρόθεσμη άνοδο των τιμών για το Ethereum.

Θετικά νέα ενόψει αμερικανικών εκλογών

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, και τα δύο κόμματα αναμένεται να προωθήσουν θετικές πολιτικές σχετικά με τα κρυπτονομίσματα για να συγκεντρώσουν ψήφους, δεδομένου ότι το 20% των κατοίκων της Αμερικής κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Αυτό θα μπορούσε να τονώσει το κλίμα της αγοράς και να μειώσει την πιθανότητα σημαντικής ύφεσης στην αγορά κρυπτογράφησης στο εγγύς μέλλον.

Οι δείκτες της αγοράς

Τον Μάιο, το Ethereum «μάζεψε» σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες του Απριλίου, θέτοντας τις βάσεις για μια συνεχιζόμενη ανοδική αγορά. Με βάση τα δεδομένα του CoinMarketCap, το Ethereum αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε έναν μήνα, κυρίως λόγω της ανόδου της περασμένης εβδομάδας, πριν από την έγκριση των ETF.

Τον Ιούνιο, εκτιμά ο Λι, το Ethereum είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Το ανοιχτό ενδιαφέρον για το ETH έχει εκτιναχθεί στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια και η αναλογία long/short έχει μειωθεί σημαντικά, υποδεικνύοντας ότι μεγάλα κεφάλαια αγοράζουν Ethereum, ενώ εισρέουν «ζεστά» χρήματα.

Επιπλέον, η τεκμαρτή μεταβλητότητα του Ethereum στο 66 είναι σημαντικά υψηλότερη από την τεκμαρτή μεταβλητότητα του Bitcoin στο 54, υποδηλώνοντας ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ETH/BTC είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται τον Ιούνιο καθώς τα κεφάλαια επιστρέφουν στο Ethereum από το οικοσύστημα Bitcoin.

#ethereum #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
evnoikos-anemos-gia-to-ethereum-ton-iounio--ta-3-simeia-kleidia.htm
Τυχαία Θέματα