Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Μειώθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Φεβρουάριο

Κατά 0,3% μειώθηκε το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη για τον Φεβρουάριο του 2023, σε σχέση με τον Ιανουάριο, φτάνοντας στα €19.613 δισεκατομμύρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και οι Ο.Ε.Ε. (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων), κατέγραψαν μειωμένες εισροές ύψους €2 δισ., σε σχέση με τα €29 δισ. του Ιανουαρίου. Από την άλλη, και οι καθαρές πωλήσεις των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. μειώθηκαν από €43 δισ. σε €3 δισ. τον Φεβρουάριο.

Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

Χρηματαγοράς) κατέγραψαν μειωμένες καθαρές πωλήσεις ύψους €15 δισ., από €54 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι Μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν μειωμένες καθαρές πωλήσεις ύψους €2 δισ., από τα €23 δισ. του Ιανουαρίου.Οι Ομολογιακοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €15 δισ., από €29 δισ. τον προηγούμενο μήνα.Οι Μικτοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εκροές €5 δισ., από €2 δισ. εισροές τον Ιανουάριο.

Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς συνέχισαν να καταγράφουν εκροές (€12 δισ.), ίδιες με αυτές του Ιανουαρίου. Οι Ο.Ε.Ε. κατέγραψαν εκροές ύψους €1 δισ. τον Φεβρουάριο, από €14 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο, στα €19.613 δισ.

«Μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη τον Ιανουάριο, οι καθαρές πωλήσεις των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. μειώθηκαν απότομα τον Φεβρουάριο εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, γεγονός που αύξησε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.»

Συλλογικές επενδύσειςενεργητικόΠτώση
Keywords
Τυχαία Θέματα