Εξοπλιστικά: Υπό εξέταση η αγορά 4 γαλλικών φρεγατών

Με ταχύτατες διαδικασίες κινείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί προκειμένου να «πέσουν» και οι σχετικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε την Κυριακή

στη Βουλή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για την απόκτηση και γαλλικών φρεγατών.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί από τη Γαλλία πρόταση για 4 πλοία, εκ των οποίων τα 2 φαίνεται ότι θα είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, ενώ τα άλλα δύο θα είναι με τη βασική διαμόρφωση ώστε ο προϋπολογισμός τους να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλός.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η Τουρκία εξοπλίζει τον στόλο της με ένα νέο μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο διαθέτει και αντιπυραυλικό σύστημα και τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

γαλλικές φρεγάτεςRafaleεξοπλιστικό πρόγραμμαΦλοράνς ΠαρλίΝίκος Παναγιωτόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα