Φον ντερ Λάιεν: Ετοιμάζουμε διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

«Έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», ετοιμάζει η ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα (29/8) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η ίδια κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Μπλεντ της Σλοβενίας, πριν από την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που οργανώνεται στην Πράγα στις 9 Σεπτεμβρίου, «η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική

συγκυρία».

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1564233493764243456}

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Γι’ αυτό εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Η Τσεχία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στην έκτακτη σύνοδο, αναμένεται να εξεταστούν προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή παρεμβάσεις για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στην αγορά, είπε ο Σικέλα.

Ούρσουλα φον ντερ ΛάγενΕνέργειαΕΕΚΟΜΙΣΙΟΝΜεταρρύθμιση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φον, Λάιεν, Ετοιμάζουμε,fon, laien, etoimazoume