Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος-Έφυγαν οι επιβάτες!

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό

τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 17 επιβάτες της θαλαμηγού Persefoni, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο. Οι Αρχές έχουν καταλήξει στην παραδοχή ότι οι επιβάτες βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, κάτι που μεγαλώνει τα ερωτηματικά για τη μεταχείριση που είχαν, καθώς τα στελέχη του Λιμενικού που βρέθηκαν λίγο αργότερα πάνω στο σκάφος δεν τους πήραν καταθέσεις. Αντίθετα, τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αττική - αποβιβάστηκαν στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους με ιδιωτικό αεροσκάφος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

#υδρα #φωτιά #πλήρωμα #ΠΟΙΝΕΣ #ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
fotia-stin-ydra-prosorina-kratoumenoi-ploiarchos-kai-ypoploiarchos-efygan-oi-epivates.htm
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ύδρα, Προσωρινά, -Έφυγαν,fotia, ydra, prosorina, -efygan