Γεννηματά: Ανίκανη η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα σοβαρά ζητήματα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση στη Βουλή για το ελληνικό metoo ζήτησε «να έρθουν όλα στο φως» χωρίς συγκαλύψεις.

Δήλωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αθωώνει την κυβέρνηση από τις πολιτικές της ευθύνες.

Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την

κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». Ανέφερε ωστόσο ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Χαρακτήρισε τέλος «φούσκα» τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας.

Η κα Γεννηματά, υποστήριξε ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα βρίσκεται πρόθυμος συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλον. Όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, τόνισε η κα Γεννηματά, αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στοιχειωδώς και η θεώρηση ότι το μείζον είναι η ενημέρωση της Βουλής από μέρους της, προσβάλει και το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία ιδιαίτερα αυτό τον καιρό πού όσα ζούμε αφήνουν άφωνη όλη την ελληνική κοινωνία.

«Η μονοπώληση της πληροφόρησης με αγορασμένη προπαγάνδα από την κυβέρνησή σας απλά δεν συμβιβάζονται, δεν συνυπάρχουν», υπογράμμισε η κα Γεννηματά. «Με το αζημίωτο η προπαγάνδα σας, ως δύο μονομάχοι προχωρήσατε σε χοντροκομμένες επιθέσεις εναντίον της παράταξής μας χωρίς ηθικούς κανόνες και φραγμούς στην περίοδο της κρίσης», πρόσθεσε.

Και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει αμετανόητη, συμπλήρωσε η κα Γεννηματά, ενώ παράλληλα, όπως είπε, βρίσκεται μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, μακριά από τα προβλήματα των νέων, μακριά από το οικονομικό μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και βεβαίως μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

ΓεννηματάΚΙΝΑΛΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεννηματά, Ανίκανη,gennimata, anikani