Γερμανία: Ραγδαία πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

10:45 1/9/2021 - Πηγή: Reporter

Στη Γερμανία οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά περισσότερο από όσο αναμενόταν τον Ιούλιο έπειτα από δύο μήνες απότομων αυξήσεων, όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν Τετάρτη (1/9), σε ένα πρώτο σημάδι πως η ανάκαμψη στη χώρα ενδέχεται να «χάνει τον ατμό της» στο γ’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε μηνιαίο επίπεδο σε πραγματικούς όρους έπειτα από ένα αναθεωρημένο άλμα 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο. Η ανάγνωση του Ιουλίου διαψεύδοντας προβλέψεις πτώση 0,9%.

Η

μηνιαία σύγκριση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άρση των περιορισμών που επέφερε ο κορονοϊός στις αγορές στα περισσότερα μέρη της χώρας τον Ιούνιο, επεσήμανε η στατιστική υπηρεσία.

Οι λιανικές πωλήσεις - ένας ασταθής δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις - μειώθηκαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση, συμπλήρωσε. Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την κρίση του κορονοϊού στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,8%.

Η γερμανική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη το β’ τρίμηνο, όμως επέστρεψε λιγότερο έντονα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας επιβράδυναν τη βιομηχανική παραγωγή.

Γερμανίαλιανικές πωλήσειςδείκτες
Keywords
Τυχαία Θέματα