Γερμανία: Το 7,2% των εταιρειών «ψηφίζει» τεχνολογία blockchain

10:26 2/8/2024 - Πηγή: Reporter

Το 7,2% ό των εταιρειών στη Γερμανία χρησιμοποιούν ή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία blockchain για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου ifo.

Τον Ιούνιο του 2023, το ποσοστό αυτό ήταν 6,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μία στις πέντε εταιρείες συζητά πιθανά πεδία εφαρμογής. Για περίπου το 73% των εταιρειών, όμως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Το blockchain είναι μια τεχνολογία αποκεντρωμένης βάσης δεδομένων που επιτρέπει διαφανείς, ασφαλείς και αυτοματοποιημένες

συναλλαγές. «Το blockchain χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς, με τις μεγάλες εταιρείες να το χρησιμοποιούν πιο συχνά», λέει η εμπειρογνώμονας του κλάδου Άνα Βολφ από το Ινστιτούτο ifo.

Στον τομέα της μεταποίησης, το 4,6% των μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιεί blockchain και το 6% σχεδιάζει να το κάνει. Ένας στους τέσσερις το συζητάει.

Στις κατασκευές, το 5% των μεγάλων εταιρειών εργάζεται με αυτήν την τεχνολογία, το 19% σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει και μία στις τρεις συζητά τη χρήση της. Το 5,4% των μεγάλων παρόχων υπηρεσιών χρησιμοποιούν blockchain στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και ένας στους τέσσερις σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει ή το σκέφτεται.

Οι χονδρέμποροι δεν βλέπουν σχεδόν καθόλου πιθανές εφαρμογές για την τεχνολογία blockchain. Στη λιανική, από την άλλη πλευρά, το 8,6% χρησιμοποιεί ήδη blockchain.

Το μερίδιο των εταιρειών που εργάζονται με τεχνολογία blockchain ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον κλάδο. Σε εταιρείες μηχανικής αυτοκινήτων, διαφήμισης και έρευνας αγοράς, εταιρείες logistics, παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και συμβουλευτικές εταιρείες, η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται από τουλάχιστον μία στις δέκα εταιρείες. «Τα πεδία εφαρμογής κυμαίνονται από την παρακολούθηση πρώτων υλών και εξαρτημάτων έως τη συμμόρφωση με ηθικά, κοινωνικά και οικολογικά πρότυπα και έλεγχο της αυθεντικότητας των βημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε κάποια εργασία», λέει η Βολφ.

#Γερμανία #blockchain #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ_BLOCKCHAIN #Ifo #ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ_IFO
Keywords
Αναζητήσεις
germania-to-72-ton-etaireion-psifizei-technologia-blockchain.htm
Τυχαία Θέματα