Η British Airways θα ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

20:06 5/7/2022 - Πηγή: Reporter

Την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων για το καλοκαίρια, ανακοίνωσε σήμερα (5/7) η αεροπορική εταιρεία, British Airways, υπογραμμίζοντας ότι δυσκολεύεται ήδη να συμβαδίσει με την αύξηση της ζήτησης και την έλλειψη προσωπικού.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο, «καθώς ο τομέας των αερομεταφορών στο σύνολό του αντιμετωπίζει

τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του, κατέστη δυστυχώς αναγκαίο να μειώσουμε κι άλλο τον αριθμό των πτήσεων».

Η British Airways εκτελούσε περίπου 850 πτήσεις ημερησίως πριν από την πανδημία της Covid-19 και είχε ήδη μειώσει κατά 10% τη δραστηριότητά της για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. Με τις νέες ακυρώσεις, οι μειώσεις δρομολογίων θα φτάσουν το 11%.

«Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες, για να ζητήσουμε συγγνώμη και να τους προτείνουμε να κάνουν κράτηση (σε άλλη πτήση) ή να τους αποζημιώσουμε πλήρως», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό εδάφους της British Airways στο αεροδρόμιο του Χίθροου, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της κήρυξης απεργίας κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Η βρετανική εταιρεία EasyJet, που ακύρωσε επίσης εκατοντάδες πτήσεις τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής της, ο Πίτερ Μπέλιου.

british airwaysπτήσειςακυρώσειςαεροδρόμιαΤουρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα